Ev ve oto kredisi alanlar aman dikkat!

Dünya Türk İş Adamları Altıncı Kurultayı’nın açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, “Artık, ayaklarımızı yere çok daha sağlam basıyoruz. Siyasi istikrarı sağlayarak, ekonomide güven ve istikrarı hep birlikte tesis etmeyi başardık, bu bizler için çok önemliydi. Artık bu safhayı geride bıraktık. Bu süreçte, iş dünyamızın kendine olan özgüveni var ya… İşte bunu kazandık. Bu özgüven sebebiyle dünyanın her ülkesine çok daha rahatlıkla giden ve oralarda çok daha rahatlıkla o ülke iş adamlarıyla rekabet ortamını yaratabilen işadamları arasında yerimizi aldık” dedi.


Erdoğan, üç haneli enflasyon rakamlarını gören Türkiye’de, şu an tek haneli enflasyon sürecinin devam ettirildiğini belirterek, şunları söyledi:


“Faizlerde nerelere çıktık? Bizim ülkemizde faizin yüzde 8 bine, yüzde 5 bine çıktığı günler yaşadık. Ham dolsun şu anda faiz yüzde 19-20 ama biz bunu asla yerinde görmüyoruz. Faizde de tek haneye düşeceğiz. Türkiye bunu görecek. Bunda kararlıyız.”


Bütçenin disiplin altına alındığını kaydeden Erdoğan, “Öyle (yok seçim yılıdır, gelin bütçede bir oynama yapalım) bizim kitabımızda bu yok” dedi.


”PARANIN DİNİ, IRKI YOK”


Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye’de küresel sermayenin adının yabancı sermaye ve yabancı yatırım olduğunu ifade ederek, bunu değiştirdiklerini belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti:


“Paranın madem ki dini, ırkı, vatanı, milleti yok, o zaman bunun yabancısı olmaz. Artık küreselleşen bir para var. Öyleyse biz küresel sermaye diyoruz ve bunu ülkemize çekeceğiz. Bunların arasında ayrım yapmayacağız. Yerli-yabancı ayrımı artık geride kaldı. Şu anda Türkiye’de benim vatandaşım, benim müteşebbisimin hakları neyse ülkeme gelen küresel sermayenin de hakları odur, aynı güvence altındadır. Onun içindir ki bu sıçramayı yaptık.”

1035610cookie-checkEv ve oto kredisi alanlar aman dikkat!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.