Ev yapımı uzay aracıyla stratosfere kamera gönderdi…

Luke Geisbuhler, yardımcısı olan oğluyla birlikte yaptıkları deneyi video üzerinden yayınladı. Şaşırtıcı görüntülerin izlendiği video şu sıralarda ABD’de revaçta…

http://vimeo.com/user3539560 video paylaşım sitesinden izlenen görüntülerde küçük bir balona bağlanmış stratosfer ve uzay koşullarına hazırlıklı bir aygıt içinde iPod kamerası izleniyor. Balon yerden hızla yükselerek 19 mil yukarıda sonlanan dünya atmosferinin bitip uzayın başladığı sınıra kadar çıkıyor. Bu çıkışın 70 dakikada tamamlanmasından sonra mikrofondan izlenen termal rüzgârların sesi izleyeni şaşırtıyor. Bir süre uzay eşiğinde dolaşan balon sonra inişe geçip paraşütünü açıyor. 250 km.civarında bir hızla yere iniş yapan iPod görüntü vermeye bu arada görüntü almaya devam ediyor.

Mucit baba-oğulun bu ve buna benzer başka deneylerini duyurdukları siteden http://www.brooklynspaceprogram.org/BSP/Home.html öğrenildiğine göre, stratosferden sağsalim aşağıya inen iPod, atıldığı noktadan 30 mil uzağa düşmüş ve telefon –GPS bağlantısıyla alınan sinyalleri izlenere bir ormanlık alanda daha sonra bulunmuştu.

1512150cookie-checkEv yapımı uzay aracıyla stratosfere kamera gönderdi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.