“Çevreciler elini güçlendirdi”

Gazete, Lomborg’un bu sürpriz açıklamasının, zor durumdaki BM İklim Değişikliği Paneli’nin elini güçlendireceğini belirtti.

Bir dönem, BM’nin iklim değişikliğiyle mücadele sorumlusu tarafından Adolf Hitler’e benzetilen, “Şüpheci Çevreci” adlı kitabın yazarı Bjorn Lomborg, küresel ısınma uzmanları, eylemcileri ve medyaya saldırılarıyla tanınıyor.

Lomborg, küresel ısınmanın şiddeti ve insanlar üzerindeki etkisinin abartıldığını ve bunun engellenmesi için boş yere pahalı politikalar geliştirildiğini savunuyordu.

100 MİLYAR DOLARLIK ÇEVRE FONU ÖNERİSİ

The Guardian’a göre, Lomborg gelecek ay piyasaya çıkacak yeni kitabında küresel ısınmayla mücadele için yıllık 100 milyar dolarlık bir fon oluşturulması çağrısında bulunacak. Lomborg, böylece bu yüzyılın sonuna kadar iklim değişikliği sorununun ortadan kalkabileceğini belirtecek.

Kitapta, küresel ısınmayı azaltma ya da sona erdirmeye yönelik sekiz yöntemi inceleyen Bjorn Lomborg ve diğer ekonomistler, rüzgar, dalga, güneş ve nükleer enerji gibi temiz enerji kaynaklarının geliştirilmesi ve üretimine para aktarılması gerektiği tavsiyesinde bulunulacak.

Tavsiyelerden biri de güneşin ısısının dış atmosfere geri yansıtılması gibi iklim mühendisliği önerilerine daha fazla kaynak aktarılması sayılıyor.

Lomborg, Guardian’a mülakatında, bu tür projelerin karbon salımlarından alınacak vergilerle desteklenebileceğini söyledi.

DÜNYA 3.5 DERECE ISINACAK

The Independent gazetesi de, baş sayfasını küresel ısınmayla ilgili bir özel habere ayırdı. Bir dizi bilimsel araştırmaya dayandırılan haberde, karbon salımlarının azaltılmasıyla ilgili taahhütlerin yerine getirilmesi halinde bile bu yüzyıl içinde dünya sıcaklığının 3,5 santigrat derece artabileceği belirtiliyor.

Gazete, Aralık ayında Meksika’nın Cancun kentinde düzenlenecek iklim değişikliği konferansı öncesinde bilimadamlarını alarma geçiren bu öngörünün gerçekleşmesi durumunda, tarımsal üretim, su kaynakları ve doğal ekosistemler büyük zarar görecek, deniz seviyesinin yükselmesi nedeniyle milyonlarca insan mülteci olacak.

774350cookie-check“Çevreciler elini güçlendirdi”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.