Çevreciler, parlamentonun tepesinde

Akşam saatlerinde Westminister’deki parlamento binası önünde toplanan Greenpeace üyesi 40 kişilik grup, hükümetin iklim değişikliği konusundaki politikalarını protesto etmek için parlamento binasınının çatısına çıktı.

Parlamento binasının duvarına merdiven dayayan eylemciler, büyük bir hızla binanın çatısına tırmanarak ellerindeki “Politikanı değiştir, iklimi kurtar” yazılı pankartları binanın çatısına ve duvarlarına astılar.

Parlamentonun açılışını bekleyecekler

Polisin şaşkın bakışları arasında kendilerini binanın çatısına ve korkuluklarına zincirleyen eylemcilerin işgali 24 saat boyunca sürdürecekleri ve parlamentonun yarınki açılışına katılacak olan milletvekillerine 12 maddelik bir manifestoyu imzalamarı yönünde baskı yapmayı planladıkları belirtiliyor.

Hükümetin iklim değişikliği konusunda derhal somut adımlar atmasını isteyen aylemciler, “İklim değişikliğine karşı ciddi önlemler almak için zaman giderek daralıyor. Biz de burada parlamento binasını işgal ederek durumun ne kadar ciddi olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundular.

773380cookie-checkÇevreciler, parlamentonun tepesinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.