Çevrecilerden Japon gemisine gizli verici

Antartika sularında Japonların balina avını engellemek amacıyla 15 Ocak’ta Sea Shepherd adlı çevreci gemiden Yushin Maru adlı Japon balina avcı gemisine izinsiz çıkan ve 3 gün bu gemide gözaltında tutularak uluslararası diplomatik krize yol açan iki eylemcinin Japon gemisinin yerini belirleyecek sinyal yayan cihaz yerleştirdiği açıklandı.

Benjamin Potts ve Giles Lane adlı eylemciler Japon gemisine, kaptana balina avcılığına son vermelerini isteyen bir mektup vermek üzere çıktıklarını ileri sürmüştü.

Sea Shepherd, iki hafta denizde kaldıktan sonra iklmal amacıyla Melbourne’a dönmüş, ikmal yaptıktan sonra Japon gemilerin bulunduğu bölgeye tekrar dönmüştü.

Japon avcı gemilerini hemen bulan Sea Shepherd’ıon kaptanı Paul Watson, eylemcilerin gemide tutuklu kaldıkları süre içinde boş durmadıklarını, gemiye, geminin yerinin belirlenmesinde yardımcı olacak sinyal yayan bir cihaz yerleştirdiklerini söyledi.

Watson, “Japonlar cihazı bulamaz. Bulmak için gemide önemli ölçüde tahribat yaratmaları gerekir, ki bizim de istediğimiz zaten bu” diye konuştu.

1167760cookie-checkÇevrecilerden Japon gemisine gizli verici

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.