‘Evrende yalnız değiliz’

Ünlü matematikçi ve astrofizikçi Dr. Stephen Hawking NASA’nın kuruluşunun 50’nci yıldönümü dolayısıyla George Washington Üniversitesi’nde yapılan panele katıldı. Hawking, panelde dünyada milyarlarca kişinin merak ettiği ve seyircilerin sorduğu “Evrende yalnız mıyız?” sorusuna “hayır” cevabını verdi. 


Dünya dışında bilinmeyen bir yerde yaşamın var olduğunu savunan Hawking, “ Eğer Uzaylılar varsa ve eğer Dünya’ya sinyal gönderebilecek kadar zekilerse, nükleer silahlarla bizi vuracak kadar da zekilerdir “ dedi. Hawking, dünya dışı varlıkların bulunmasının muhtemel olduğunu, ancak zeka seviyelerinin insanoğlundan düşük olabileceğini söyledi.


nsanlığın geleceğinin uzayı feth etmekten geçtiğini belirten Hawking, “30 yıl içinde Ay’da insanların yaşamaya başlayacağından eminim” dedi.


Hawking ” Uzaylılar’ın DNA’ları belki de insanlar gibi değildir. Uzaylılar’la karşılaştığınızda dikkatli olun, vücudunuzun direnç gösteremeyeceği hastalıkları onlardan kapabilirsiniz” dedi. Hawking, insan ırkının milyonlarca yıl daha yaşamını sürdürmesi halinde, daha önce hiç kimsenin gitmeye cesaret edemeyeceği yerlere gidebileceğini açıkladı. (BUGÜN)

811930cookie-check‘Evrende yalnız değiliz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.