Ezo’lu genç virtüözlerin yeni konseri yarın

Kazandıkları yarışmalarla genç yaşlarda adlarını duyuran kemancı Ezo Sarıcı, kornocu Annemarie Federle ve piyanist Dafydd Chapman’den oluşan “Trio Arisonto” 11 Ekim Salı günü, saat 13:00’de Royal Academy of Music’teki Angela Burgess Resital Salonu’nda bir konser verecek.

Müzisyen Suzan Beyazıt ve Sedat Sarıcı’nın kızları olan Ezo Sarıcı, Kraliyet Müzik Akademisi (Royal Academy of Music) 3. sınıfta keman eğitimi alıyor.

17 yaşındayken 60 kişilik Apollo Philharmonic Orchestra’nın kuran Ezo Sarıcı, geçtiğimiz Eylül ayında İtalya’da yapılan uluslararası keman yarışmasında (Lipizer International Violin Competition) “En Artistik Performans” ödülünü de almıştı.

Geçen yıllarda da St Stephen’s Church’de, iki ayrı konser veren Trio Arisonto konser repertuarlarında seçtikleri zorlu eserlerle dikkatleri çekmişti. Enstrümanlarının virtüözlük düzeyinde baş yapıtları olarak kabul edilen özel besteleri büyük bir incelikle yorumlayan genç müzisyenlerin birliktelikleri erken zirve olarak değerlendiriliyor.

Müzik yorumcularına göre; üç üyesinin de Kraliyet Müzik Akademisi (Royal Academy of Music) üçüncü sınıfta okumakta olan Trio Arisonto, korno, keman ve piyano gibi müzik tarihinde ender rastlanan yapısıyla oldukça kendilerine has bir ses rengi yakaladı. Yüksek enstrüman hakimiyetleriyle henüz ilk konserlerinde beğeniyle karşılanan Trio’non 2023’ün Ocak ayında Wales’de de bir konserleri olacak.

Trio Arisonto’nun basın açıklamasında şöyle denildi:

“Brahms’ın “Horn Trio”suyla birlikte Britanya’nın önde gelen bestecilerinden Huw Watkins’in (1976) çağdaş bir eserinin de yer aldığı özel bir konserle sezonu açıyoruz. Konserde ayrıca repertuara kontrast oluşturacak George Gershwin’in (1898-1937) slow prelüdünü ünlü kemancı Jascha Heifetz’in (1901-1987) düzenlemesiyle müzikseverlere sunacağız.

Heyecan verici olacağını umduğumuz konserde dostlarla buluşuyor olmanın coşkusu içindeyiz. Kraliyet Müzik Akademisi bünyesinde olduğundan biletlerin ücretsiz olacağı konser için önceden rezervasyon yapılması gerektiğini hatırlatmak isteriz.”

Konser Programı:

  • Huw Watkins (b 1976)   – Horn Trio
  • George Gershwin (1898-1937) arr. Jascha Heifetz (1901-1987)
  • Prelude No 2 in C sharp minor
  • Johannes Brahms (1833-1897)
  • Horn Trio in E flat, Op 40
  • Andante – Poco più animato
  • Scherzo: Allegro – Molto meno allegro – Allegro
  • Adagio mesto
  • Finale: Allegro con brio

İLGİLİ KÖŞE:
Faruk Eskioğlu / Yolun ve bahtın açık olsun Ezo…
https://acikgazete.com/ingiltere-yolun-ve-bahtin-acik-olsun-ezo/

2638840cookie-checkEzo’lu genç virtüözlerin yeni konseri yarın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.