Facianın kurbanları toprağa veriliyor

Almanya’da düzenlenen törenin ardından cenazeler Türk Hava Yollarına ait (THY) özel uçakla Gaziantep’e getirildi.


Törene katılan yurt dışındaki Türk vatandaşlarından sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, ”Bu olay, Türk-Alman toplumu arasında dönüm noktasını teşkil edecektir” dedi.
Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Bakanı Maria Böhmer de konuşmasında, Başbakan Angela Merkel’in de bu üzüntüyü paylaştığını belirtti ve bu acının ne kadar büyük olduğunun bilincinde olduklarını söyledi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da konuşmasında Almanların da bu acıyı paylaştıklarından kuşku duymadığını belirterek, “Hükümet ve yetkililer bu olayın aydınlatılması için gayret göstermektedirler. Ümit ederim ki, bu yangının bir kaza olduğu en kısa zamanda anlaşılır. Almanya’da Türk toplumundaki kaygılar ve kuşkular giderilir. Ama gerçeği görünceye kadar bu kuşkulardan kurtulmak maalesef mümkün olmayacaktır” diye konuştu.


Törende Katolik, Protestan ve Yahudi cemaat temsilcileri de birer konuşma yaptılar.
Aile efradı adına konuşan Kamil Kaplan, üzüntülerinin çok büyük olduğunu belirterek, “Ben öncelikle herkese teşekkür etmek istiyorum. Acılarımızı burada herkes paylaştığı için teşekkür ediyorum. Tek temennim Türklerle Almanların kardeşçe yaşamasıdır” dedi.
 

1055110cookie-checkFacianın kurbanları toprağa veriliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.