Faşist BNP, Kızıl Ken’e karşı

The Times gazetesi, Müslümanların İngiltere toplumuna zarar verdiğini savunan İngiltere Ulusal Partisi’nin (BNP) Londra belediye başkanlığı seçimlerinde İşçi Partisi adayı nam-ı diğer ‘Kızıl’ Ken Livingstone’a karşı stratejisini aktardı.


The Times yazarı Martin Fletcher’a göre, yarış şimdiki belediye başkanı ve İşçi Partisi adayı Ken Livingstone ve muhafazakârların adayı Boris Johnson arasında sürüyor gibi görünürken, BNP kent meclisinde sandalyeler kazanabilir.


Fletcher, BNP adayıyla geçirdiği saatlerinden şu yorumu yaptı:


“Doğu Londra caddelerini dolaşıp, parti broşürlerini dağıtan Richard Barnbrook, BNP’nin Londra belediye başkanı adayı. Seçim için broşürler dağıtmak oldukça tanıdık bir sahne olsa da, bu adam, halktan pek de alışık olmadığımız tepkiler alıyor.


Londra’da 1950’li yıllarda ve şimdilerde çekilmiş iki fotoğrafı gösteren bir broşür bu. Bir sokak partisinde çekilmiş ilk fotoğrafta, gülümseyen onlarca beyaz kadın görülüyor. Diğer fotoğraftaysa, peçeye yüzlerini kapatmış olan ve biri zafer işareti yapan üç Müslüman kadın var.


Barnbrook’un, eğer Londra’nın tekrar eski haline dönmesini istiyorsanız BNP’ye oy verin diyen broşürünü dağıttığı evlerin birinden, bir adam çıkıp kendisine bağırıyor: ‘Bu Nazi propagandası saçmalıklarını posta kutuma atma.’ Bir başka evden çıkan başka bir adamsa, Londra’daki göçmenlere küfrederek oyunu BNP’ye verdiğini söylüyor.”


Londra belediye seçimleri Ken Livingstone ve Boris Johnson arasında sürüyor gibi görünse de kimi anti-faşist gruplar BNP’nin kent meclisinde bir ya da iki sandalye kazanmasından endişe ediyorlar.

811600cookie-checkFaşist BNP, Kızıl Ken’e karşı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.