Faiz oranları 1 puan düşürüldü

Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre Banka, gecelik borçlanma faiz oranını yüzde 11,50’den yüzde 10,50’ye, borç verme faiz oranını da yüzde 14’den yüzde 13’e çekti.
Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasasında saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,5’den yüzde 6,5’e, borç verme faiz oranı ise yüzde 17’den yüzde 16’ya düşürüldü.
Açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla gecelik ve bir haftalık vadelerde tanınan borçlanma imkanı faiz oranı da yüzde 13’den yüzde 12’ye indirildi.

Son dönemde açıklanan verilerin iktisadi faaliyetteki yavaşlamanın sürdüğüne işaret edilen Para Politikası Kurulu açıklamasında, uluslararası kredi piyasalarındaki sorunların devam ettiği ve küresel büyümeye ilişkin tahminlerin aşağı yönlü güncellendiğine dikkati çekildi.
Bu çerçevede iktisadi faaliyetteki toparlanmanın zaman alacağı ve enflasyon üzerindeki aşağı yönlü baskıların süreceğinin düşünüldüğü belirtilen açıklamada, ayrıca, petrol ve diğer emtia fiyatlarındaki birikimli düşüşlerin enflasyon üzerindeki olumlu etkilerinin devam ettiği, enflasyonun, Mart ayında işlenmemiş gıda fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle geçici olarak yükselebileceği, sonrasında ise düşüş eğilimine geri döneceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti sekiz iş günü içinde yayımlanacak.

1191660cookie-checkFaiz oranları 1 puan düşürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.