FB farklı kazandı

20. dakikada Alex’in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği topa hareketlenen Bilica’nın vuruşunda, kaleci Akın meşin yuvarlağı kontrol etti.
24. dakikada sol kanattan ceza alanına hareketlenen Vederson, topu penaltı noktası yakınlarındaki Mehmet Topuz’a çıkardı. Mehmet’in ayağının içiyle yerden yaptığı vuruşta, top yan direkten oyun alanına döndü.
26. dakikada ceza alanına gönderilen topu kontrol eden Mehmet Yıldız, meşin yuvarlağı Nabil Taider’e çıkardı. Taider’in sert vuruşunda kaleci Volkan uzanarak topu çeldi. Dönen topu önünde bulan Elrio’nun vuruşunda, savunma meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
30. dakikada Fenerbahçe’nin Alex, Uğur ve Semih ile gelişen atağında, Sivasspor savunmasında karambol oluştu. Karambolde topu önünde bulan Semih’in vuruşunda kaleci Akın, son anda topu tokatlayarak kornere çeldi.
30. dakikanın son saniyelerinde Sivasspor’un golü geldi. Defansın geri pasında topu kontrol eden Selçuk, meşin yuvarlağı kale alanı içerisine gönderdi. Semih, rahat bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1
37. dakikada Sivasspor, kaptan Mehmet Yıldız’ın attığı golle skora dengeyi getirdi. Elroi’nun ceza alanına doğru gönderdiği topu önüne indiren Musa, meşin yuvarlağı kendisine doğru hareketlenen Mehmet Yıldız’a çıkardı. Mehmet, sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1
45. dakikada Uğur Boral’ın sol kanattan topu ceza alanına gönderdiği pozisyonda, karambol oluştu. Son olarak topu önünde bulan Alex, kaleci Akın’ı çalımlamaya çalıştığı sırada kendini yerde buldu. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, aut kararı verdi.
45+1. dakikada Özer’in uzak mesafeden sert vuruşunda kaleci Akın, topu son anda tokatlayarak kornere çeldi.

İKİNCİ YARI

İlk yarısı 1-1 eşitlikle sona eren maçın ikinci yarısında Sivasspor’a oranla daha atak bir futbol sergileyen Fenerbahçe, Semih ve Uğur Boral ile üst üste bulduğu gollerle rahatladı. Maçın son bölümünde Gökhan Gönül’ün attığı golle farkı 4’e çıkaran Fenerbahçe, sahadan 5-1 galip ayrılmasını bildi.
49. dakikada Hayrettin’in pasıyla topla buluşan Elrio’nun vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
55. dakikada Semih, kendisinin ve takımının 2. golünü attı. Deniz’in Sivasspor savunmasının arkasına gönderdiği topu kontrol eden Semih, savunmanın ”ofsayt” diye durakladığı pozisyonda, yerden düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-2
58. dakikada Fenerbahçe’nin organize gelişen atağında, Alex topu sol kanattaki Semih’e aktardı. Semih, bekletmeden meşin yuvarlağı kale alanına hareketlenen Alex ve Mehmet Topuz’a doğru yerden gönderdi. Alex’i geçen topa savunmadan önce hamle yapan Mehmet Topuz’un yakın mesafeden vuruşunda top direğin üstünden auta çıktı.
63. dakikada Alex’in sol kanattan kullandığı korner atışında ceza alanı içerisindeki Mehmet Topuz’un kafa vuruşunda kaleci Akın yatarak topu kontrol etti.
66. dakikada Fenerbahçe, Uğur Boral’ın attığı golle farkı 2’ye çıkardı. Fenerbahçe’nin organize gelişen atağında, Semih topu sol kanattaki Uğur Boral’a aktardı. Sol kanattan ceza alanına giren Uğur, rakibi Abdurrahman’ı çalımladıktan sonra yerden düzgün bir vuruşla köşeden topu ağlarla buluşturdu: 1-3
70. dakikada Uğur Boral kendisinin 2., takımının 4. golünü kaydederek farkı 3’e çıkardı. İlk golünde olduğu gibi yine sol kanattan topla ceza alanına giren Uğur Boral, yine Abdurrahman’ı çalımla geçtikten sonra düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-4
84. dakikada Alex’in pasıyla ceza alanının sağ çarpazında topla buluşan Gökhan Gönül, rakibini geçtikten sonra yerden düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-5
Karşılaşma Fenerbahçe’nin 5-1 üstünlüğüyle sona erdi.
Fenerbahçeli futbolcular ve taraftarlar, maç sonrası sevinç yaşadı. Sarı-lacivertli taraftarlar, ”şampiyon” tezahüratları yaptı. Sivassporlu futbolcular ve taraftarlar ise farklı mağlubiyet sonrası büyük üzüntü yaşadı.

İKİNCİ DEVREDE GERÇEKTEN İYİ FUTBOL OYNADIK

Ligde deplasmanda Fenerbahçe’yi 5-1 yenerek liderliğini sürdüren Fenerbahçe’nin teknik direktörü Christoph Daum, ”İkinci devrede gerçekten iyi futbol oynadık” dedi.

Daum, maçın ardından yaptığı açıklamada, ”Bugün bildiğiniz gibi bazı cezalı futbolcularımız vardı. Bazı değişiklikler gerektiriyordu, bu değişiklikler iyi geldi takıma, çok iyi oynadık” ifadelerini kullandı.

Bugün oynayan futbolcularının hem bireysel olarak, hem de takım olarak çok iyi bir futbol sergilediğini ifade eden Daum, ”Tabi ki yediğimiz gol bizi üzüyor, çünkü yaptığımız hatadan bir gol yedik. Orada daha iyi olmamız gerekiyor, daha güvenilir bir şekilde defans yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

SİVASSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ERTUĞRAL

Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral ise, ”İlk devre çok iyi oynadığımızı düşünüyorum” dedi.

İlk yarıda iyi organize olduklarını anlatan Ertuğral, yine bireysel hatalar sonucu mağlup olduklarını söyledi. İlk yarıda hem kendilerinin, hem de rakibin gol pozisyonları olduğunu belirten Ertuğral, ilk yarının 1-1 eşitlikle sona erdiğini anımsatarak, ”Ama ikinci devreye bakılırsa tamamen konsantrasyonumuz bozuldu, 2-1’den sonra çok gerekmeyen gol yediğimizi düşünüyorum” dedi.

BAŞKAN YILDIRIM, AÇILIŞA KATILDI

Maç öncesinde Sivas Valisi Ali Kolat, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, her iki kulübün yöneticileri, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, 4 Eylül Stadı’nın kapalı tribününün altında bir süredir faaliyet gösteren Kırmızı Beyaz Köfte Piyaz Et Lokantası’nın açılışına katıldı.

Açılışta yapılan duada, Sivasspor-Fenerbahçe maçının dostluk içinde geçmesi temennisinde de bulunuldu. Yıldırım, Sivasspor’un tarihi ile ilgili bilgi, belge ve fotoğrafların sergilendiği lokantada Kolat, Uzun ve Otyakmaz ile bir süre sohbet etti. Vali Kolat, Yıldırım’a plaket hediye etti.

ALTTAN ISITMALI ZEMİNDE KAR VE BUZ YOK

Önceki yıllarda kış mevsiminde Sivas deplasmanına gelen takımların saha şartlarından ve soğuk havadan şikayetçi olması üzerine Sivasspor yönetiminin yaptığı çalışmalar sonucu zemini alttan ısıtmalı hale getirilen 4 Eylül Stadı’nın futbol oynamaya elverişli olduğu gözlendi.

Kentte dün ve önceki günlerde kar yağışı etkili olmasına rağmen saha zemininde kar örtüsü ve buzlanmaya rastlanmadı. Alttan ısıtmalı sistem sayesinde sahadaki toprak ısı değerlerinin maç saatinde yaklaşık 13-14 dereceye olduğu belirtildi.
Parçalı bulutlu bir havada oynanan maçta, hava sıcaklığının 2-3 derece olduğu bildirildi.

726650cookie-checkFB farklı kazandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.