FED faiz oranını değiştirmedi

Fed'in para politikası organı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) dün yaptığı toplantıda, faiz oranının yüzde 2'de kalmasını kararlaştırdı.

Fed, 30 Nisan'da yüzde 2'ye indirdiği gösterge faiz oranını, haziran ile ağustos aylarında yaptığı toplantılarda değiştirmemişti.

PİYASALARA PARA POMPALANIYOR

Bu arada, ABD Merkez Bankasının önceki gün piyasalara toplam 70 milyar dolarlık para enjekte etmesinin ardından Avrupa Merkez Bankaları da piyasalara taze para verdiler.
Avrupa Merkez Bankası (AMB), Lehman Brothers sonrası sıkışan piyasaların likidite sorunun çözmek için dün 70 milyar avro piyasaya sürdü.

Avrupa Merkez Bankası, önceki gün de 30 milyar avro piyasaya vermişti.
İngiltere Merkez Bankası ise piyasalara 25,2 milyar avro nakit sağladı.
İsviçre Merkez Bankası da, piyasalara 5 milyar avro enjekte etti.

Avrupa'daki merkez bankaları tarafından piyasaya verilen nakit paranın, bankalar tarafından anında eritildiği vurgulanıyor.

ABD Merkez Bankasının piyasalara sürdüğü paranın miktarı ikiz kulelere saldırıların ardından, 17 Eylül 2001 tarihinden bu yana piyasalara bir günde verilen en büyük para miktarı olarak gösteriliyor. 

***

İMKB'DE İKİ GÜNLÜK KAYIP YÜZDE 8,90

Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri piyasasında düşüşler dün de devam etti.

Hises senetleri günlük bazda ortalama yüzde 3,83 değer yitirirken son iki günlük kayıp ortalama yüzde 8,90 oldu. Ağustos sonuna göre kıyaslama yaptığımızda ise son 16 günlük düşüş 6.108,13 puan ve yüzde 15,33'e ulaştı.

İMKB Ulusal 100 Endeksi, ikinci seansta 780,89 puan düşerek 33.736,35 puandan kapandı.

Hisse senetlerinin ikinci seanstaki ortalama değer kaybı yüzde 2,26 oldu.
İlk seanstaki 564,20 puanlık düşüş dikkate alındığında, Borsa endeksi günün tamamında 1.345,09 puan geriledi. Hisse senetleri günlük ortalama yüzde 3,83 değer yitirdi. 
 

1178480cookie-checkFED faiz oranını değiştirmedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.