Federasyon, Almanya’daki yangınları kınadı

Federasyon yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren tüm Türk sivil toplum kuruluşlarına ve AB Parlamentosu ile Alman ve Türk hükümetlerine sorunun çözümü için derhal ve acilen harekete geçme çağrısında bulundu.


İTDF adına yapılan açıklamada şunlara değinildi;


“Son günlerde Almanya’nın çeşitli şehirlerinde  bir biri ardına gerçekleşen  ve Türklerin evlerine yönelik kundaklama girişimlerini endişe ile izliyoruz. Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın panik içerisinde olduklarını ve  ailelerinin can güvenliğini sağlamak üzere geceleri nöbet tutmaya başladıklarını öğrenmiş bulunuyoruz.  Olayları aydınlatmakla sorumlu olan Alman polisi ve hükümeti  ise bu sorunu  Türk aileleri suçlayarak  örtbas etmeye çalışıyor. 


Tarihsel olarak, Almanya’nın sicili bu konuda oldukça kötü.  Nazi Almanyası’nda milyonlarca kişinin yakıldığını biliyoruz.  Yine, Avrupa  tarihini içeren kitaplar Ortacağ’da Avrupalıların cadı sandıkları kadınları, çingeneleri  ve Musevileri bunları kayıtsızlıkla izleyen ve hatta bir eğlence aracı olarak gören halkın gözü önünde nasıl cayır cayır yaktıklarını yazıyor.  Bugün, buna  benzer bir kayıtsızlığı Avrupa’da faaliyet gösteren insan hakları kuruluşlarının konuya yaklaşımında görüyoruz. 


Avrupa dışındaki ülkelerin insan hakları ile mücadeleye soyunan bu örgütler kendi gözleri önünde cereyan eden kundaklama olaylarını görmezden geliyor. Halbuki, bugüne kadar sorun AB Parlamentosu’nda tartışılmalıydı. Bu nedenle, Avrupa çapında faaliyet gösteren Türk  sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket ederek ırkçılıkla mücadele konusunda işbirliğine gitmeleri gerektiğine inanıyoruz.  Türk hükümetinin bu konuya yeterince önem vermemesi ise olayın diğer bir boyutudur.  Her gün çeşitli saldırılara maruz kalan ve kısıtlamalarla hayatı zorlaştırılan Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın haklarını aramaları için biran önce örgütlenmeleri gerekmektedir. Bu konuda Türk hükümetinin desteğini bekliyor, yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.”

811580cookie-checkFederasyon, Almanya’daki yangınları kınadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.