Federasyon, kaybeden başkana sevindi

İTDF’den yapılan açıklama’da “İki yıl önce, Türklerin büyük tepkisini çeken sözde ‘Ermeni soykırımı’ tasarısını Edinburg Kent Meclisi’ne taşımasıyla tanınan Edinburg Belediye Başkanı Donald Anderson, Ermeni diasporasının desteğine rağmen 4 Mayıs’ta gerçekleşen İskoçya Parlamentosu seçimlerini kaybederek milletvekili olma hayaline şimdilik veda etmek zorunda kaldı. Haber, İskocya ve İngiltere’de yaşayan Türkler arasında sevinçle karşılandı” denildi.


Açıklama şöyle:


“Hatırlanacağı üzere, 17 Kasım 2005 tarihinde gerçekleşen oylamanın üzerinden 24 saat geçmeden, Donald Anderson seçimlerde Güney Edinburg bölgesinden İskoç Parlamentosu’na adaylığını koymuştu. Politik hırsı ilk günden itibaren Türk temsil heyetinin dikkatinden kaçmayan Anderson’un seçim kampanyasında sözde ‘Ermeni soykırımı’ konusunu uluslararası bir konuda çalıştığı ve deneyim sahibi olduğu izlenimi vermek  için politik kariyerinde bir basamak olarak kullandığı göze çarpmıştı.


Anderson, T.C. Londra Büyükelçisi Akın Alptuna’ya konunun uzmanı edasıyla yazdığı mektubunda sözde ‘Ermeni soykırımı’ iddialarını bir Ermeni dostundan duyduğunu ve Birinci Dünya Savaşı sırasında Amerika’nın İstanbul  Büyükelçisi olan Yahudi asıllı Henry Morgenthau’nun savaş propagandası amacıyla yazdığı kitabını okuyarak ‘soykırım’ olduğuna dair kanaat getirdiğini ifade etmişti.”


Konu hakkında açıklama yapan İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (İTDF) Başkan Yardımcısı ve Asılsız İddialar ve Karalamalarla Mücadele Komitesi Başkanı Servet Hassan da duygularını şöyle dile getirdi:


“Bu haber, sadece bizleri değil konu ile ilgilenen herkesi çok mutlu etti. Son zamanlarda, insanların vicdanına hitap eden bir konu olması nedeniyle sözde ‘soykırım’ iddialarını kendilerine politik bir basamak yapmaya çalışan ucuz politikacılar kervanına Donald Anderson da katılmıştı. Düzenlediğimiz konferans ve kampanyalar ile Edinburg halkına gerçekleri anlattık. Bir belediye başkanı olarak asli görevi olan Edinburg şehrinin sorunlarını çözmek yerine gözünü Holyrood’a diken Anderson seçmenini ihmal etti ve tahmin etmediği bir tepki ile karşılaştı. İskoçya Parlamentosu’na girmesi halinde aynı görüşleri orada da tekrarlayacağından kuşku duymadığımız Anderson’un uğradığı hezimetin diğer politikacılara ders olmasını diliyoruz.  Edinburg’ta yaşayan dostlarımızı Anderson’un İskoçya Parlamentosu’na girmesini engellemek için yürüttükleri karşı kampanya nedeniyle tebrik ediyoruz.”


FOTOĞRAF: Edinburg Belediye Başkanı Donald Anderson

803060cookie-checkFederasyon, kaybeden başkana sevindi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.