Federasyon’dan Almanya’ya taziye

İTDF’den yapılan açıklama aynen şöyle:


“Soruşturma sonuçlanmamasına rağmen Ludswigshafen yangınında kasıt olduğuna dair bazı haberler basında yer almıştır. Ayrıca, kent itfaiyesine yönelik ihmal ve yetersizlik suçlamaları vardır. Bu nedenle, soruşturmanın bir an önce sonuçlanması kasıt ya da ihmal varsa suçluların adalet önüne getirilmesi hepimizin beklentisidir.


Bu trajik hadise bizlere henüz hafızalarımızda tazeliğini koruyan Solingen yangınını hatırlatmıştır. Solingen’de ırkçı bir saldırı sonucu diri diri yakılan vatandaşlarımızın maruz kaldığı acı kader tüm dünyada şiddetle kınanmış, önlenmeyen ırkçılığın nelere mal olacağını açıkça göstermiştir.


Avrupa’da son yıllarda göçmenlere karşı üretilen bir çok politikanın ırkçılığı körüklediği ortadadır. Yaşadıkları ülkelerde ekonomiyi canlandıran göçmenlerin o toplumda meydana gelen tüm aksaklıklardan sorumlu tutulmaları beceriksiz politikacıların eseridir.


Toplumda istenmeyen bir ’öteki’ yaratarak kendi toplumları içinde birlik ve beraberlik sağlamaya çalışmak ırkçılığın ön sinyallerinden biridir ve buna karşı her zaman duyarlı olunmalıdır. Toplumların huzur ve barış içinde yaşayabilmeleri için ırkçılıkla mücadele herkesin öncelikli gündem maddesi olmalıdır.


Faciada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, milletimize, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımıza başsağlığı ve metanet diliyoruz. Bu facianın son olmasını diler, faciada zarar görenlerin acısını içtenlikle paylaştığımızı belirtiriz.”

809940cookie-checkFederasyon’dan Almanya’ya taziye

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.