Fehmi Koru, Abdullah Gül için yine sahaya indi

Abdullah Gül’ün yakın arkadaşı olduğu bilinen Fehmi Koru, TV 5’te katıldığı programda Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin konuştu.

Abdullah Gül’ün yakın arkadaşı olduğu bilinen Fehmi Koru, Milli Görüş’ün yayın organı TV 5’te katıldığı programda, Millet İttifakı’nın “Abdullah Gül niteliğinde bir ismi aday göstermesi gerektiğini” söyledi.

Türkiye’de erken seçim tartışmaları siyasetin gündemine sıklıkla geliyor… Muhalefet liderlerinin erken seçim çağrılarına Cumhur İttifakı cephesinden “seçimler zamanında yapılacak” yanıtı veriliyor.

Cumhur İttifakı, seçimlerdeki Cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olacağını duyurdu. Millet İttifakı’nda ise, adayın isminden çok nitelikleri üzerine uzlaşmaya varıldı.

2018 seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı olarak eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ismi ortaya atılmıştı. Gül ise, partilerin mutabakat olması durumunda aday olabileceğini açıklamıştı. Ancak İYİ Parti lider Meral Akşener kendisi adaylığını açıklayınca, Gül’ün adaylık planları boşa düşmüştü.

ARKADAŞI SAHNEDE
Seçimler için hazırlıkların yapılmaya başlandığı bugünler de adaylık için de çeşitli isimler konuşuluyor.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın arkadaşı olduğu bilinen Fehmi Koru, Milli Görüş’ün yayın organı TV 5’te katıldığı programda, Millet İttifakı’nın “Abdullah Gül niteliğinde bir ismi aday göstermesi gerektiğini” söyledi.

Koru, “Siyasete en soğuk bakan insanlar bile, kendilerine böyle bir davet gelirse reddetmeleri zor bir durum. Abdullah Gül olursa, o da görevden kaçmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Gül’ün sessiz kaldığı bir dönem, kendisine en yakın isimlerden biri olan Koru’nun bu çıkışı dikkat çekti. GERÇEK GÜNDEM

2540350cookie-checkFehmi Koru, Abdullah Gül için yine sahaya indi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.