Fehmi Koru: İktidarın devamını isteyenler en çok Sedat Peker’den çekiniyor

Gazeteci Fehmi Koru, iktidarın devamını isteyenlerin en çok organize ‘suç örgütü lideri’ diye tanımlanan Sedat Peker’den çekindiğini anlattı: “Kafasının tası atan biri, Sedat Peker’in ‘İslam hukuku’ açısından sözüne güvenilir bir şahit sayılmayacağını bile söyledi.”

Gazeteci Fehmi Koru, Kurban bayramı vesilesiyle tanıklık ettiği ortamlarda Türkiye siyasetine dair kulak misafiri olduğu konuşmaları köşesine taşıdı.

“İktidarın devamını isteyenler en çok Sedat Peker’den çekiniyor, onun gündeme taşıdığı konulardan rahatsızlık duyuyorlar” diyen Koru, bayram buluşmalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun isimlerinden daha çok Peker’in adının geçtiğini ve onun gündeme taşıdığı iddiaların tartışıldığını söyledi.

Koru, “Öyle bir ortamda, kafasının tası atan biri, Sedat Peker’in ‘İslam hukuku’ açısından sözüne güvenilir bir şahit sayılmayacağını bile söyledi. Ardından meydana gelen sesli gülüşmelerden sonra sözün sahibinin sessizliğe büründüğünü fark ettim” ifadesine yer verdi.

Ardından Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizle ilgili görüşleri paylaşan Koru, şunları kaydetti:

“Zamların çözüm olduğunu düşünen yok gibi. ‘Verilen daha ele geçmeden market ve pazara yansıyan zamlarla sıfırlanıyor’ görüşü yaygın kabul görüyor. Yaygınlaşan yoksulluk yolsuzluğa bağlanıyor ve Sedat Peker ismi işte tam burada devreye giriyor.

Katıldığım her ortamda ters çıkışlarıyla varlıklarını belli eden iktidara desteklerinin devam ettiği anlaşılan kesim, Peker’in gündeme taşıdığı iddialar birbiri peşi sıra tekrarlandığında ne diyeceklerini bilemez hale geliyorlar.

Tek bir kişinin ağzından çıktığını işittiğim ‘İslam hukuku’ açısından ‘sözüne güvenilir şahit’ sayılıp sayılmayacağı gerekçesi yalnızca bir ortamda telaffuz edildi. Hiç kimse o gerekçeyi tınmadı. Tersine, ülkede yaşanan taban tabana ters pek çok olayın hatırlanmasına sebep oldu o gerekçe.”

2621910cookie-checkFehmi Koru: İktidarın devamını isteyenler en çok Sedat Peker’den çekiniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.