Felixstowe limanından grev notları

İngiltere’nin en büyük konteyner limanı olan Felixstowe’da 1900 işçi, ücretlerine en az enflasyon oranında zam talebiyle 8 gün boyunca grev yaptı. Evrensel’den Müslime Karabatak, liman işçileriyle konuştu.

“Neden greve çıktınız?” Grevin ilk günü işçilere başka soru sormama gerek kalmadı, 30 yıldan sonra ilk kez greve çıkan İngiltere’deki Felixstowe liman işçileri taşar gibi anlatıyordu: Neden yüzde 10’u hakettiklerini, gerçek enflasyon oranı yüzde 12’lere yaklaşırken patronun önerdiği yüzde 7’nin aslında bir ücret kesintisi olduğunu, eskiden 50 poundun yettiği alışverişe artık 80-90 poundun yetmediğini, enerjiye yapılan zamlar yüzünden artık geçinemediklerini…

Ülkenin ithalat mallarının yüzde 50’sinin geçtiği ve en büyük limanlarından biri olan Felixstowe limanında çalışan genç bir kadın işçi, hırsla ellerini sallayarak anlatıyor: “Kovid şirketin en çok kâr yaptığı dönem oldu. Milyon poundluk kârlarını övünerek açıklayan şirket, biz zam isteyince ‘Yok, veremeyiz’ diyor. Hissedarlara dağıtılan paylar yerine sizin için gece gündüz çalışan işçilere hak ettikleri değeri verin!”

HABERİN DEVAMI İÇİN LİNKİ TIKLAYIN LÜTFEN
https://www.evrensel.net/haber/469108/felixstowe-limanindan-grev-notlari

2630350cookie-checkFelixstowe limanından grev notları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.