Fenerbahçe: 2 – Chelsea: 1

Fenerbahçe 13. dakikada Deivid’in kendi kalesine attığı golle İngiliz devi Chelsea karşısında 1-0 yenik duruma düştü. Bu dakikadan sonra her iki takımın çabası gol getirmedi ve ilk yarı konuk takımın üstünlüğüyle sona erdi.

Mücadelenin ikinci bölümünde 54. dakikada Uğur’un yerine oyuna giren Kazım’ın 65. dakikada attığı golle 1-1 eşitliği sağladı. Kazım’ın oyuna girmesiyle daha etkili oynamaya başlayan Fenerbahçe, ilk yarıda kendi kalesine gol atan Deivid’in yaklaşık 35 metreden attığı muhteşem golle 81. dakikada 2-1 öne geçmeyi başardı. Fenerbahçe, 1-0 yenik duruma düştüğü maçta, ikinci yarıda attığı gollerle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmasını bildi.

CHELSEA 686 DAKİKA SONRA GOL YEDİ

Fenerbahçe, Chelsea karşısında aldığı 2-1’lik galibiyetle güçlü rakibinin bu sezon uzun süredir devam eden gol yememe unvanına da son verdi.

Bu sezon Fenerbahçe maçına kadar Şampiyonlar Ligi’nde toplam 2 gol yiyen İngiliz ekibi, sarı-lacivertli ekip karşısında kalesinde 2 gol birden gördü.

En son (B) Grubu’ndaki mücadelesinde 3 Ekim 2007’de Valencia’dan gol yiyen Chelsea, 686 dakika sonra Fenerbahçeli Kazım’ın golüyle kalesini açtı. 

“2.YARIDA DAHA YARATICI OYNADIK”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico maçtan sonra yaptığı açıklamada, Chelsea karşısında ikinci yarıdaki yaratıcı oyunlarıyla galip geldiklerini söyledi.

Zico, maça istedikleri dikkat ve azimle başlayamadıklarını belirterek, ”İlk yarıda rakibimize çok fazla topla oynama şansı verdik. Bu tip, kadrosunda kaliteli oyuncular olan takımlara oynama fırsatı verirseniz, bu oyuncular bir anda sizi yıkabilir. Biz bunun eşiğinden döndük” dedi.

Başarının ekip çalışmasıyla geldiğini vurgulayan Zico, “Bu tip başarılar için ‘Şu kişiler sayesinde oldu’ demenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Yönetim, teknik kadro ve futbolcularla, plan yapma ve bu plan çerçevesinde yürümekle başarı gelir” diye konuştu.

Zico, bir gazetecinin, ”Fenerbahçe’de 8 yıl önce Galatasaray’ın yakaladığı ruhu görüyorum. Moskova’daki finale ne kadar yakınsınız?” şeklindeki sorusu üzerine, ”Galatasaray 8 sene önce başarılı olduysa, başarılı bir ruhu vardı. Biz, bu başarının üstüne koyup geliştirmek istiyoruz, ancak Moskova’daki finali düşünmüyoruz. Biz maç maç düşünüyoruz” dedi.
Chelsea Teknik Direktörü Avram Grant, Fenerbahçe karşısında iyi oynamalarına karşın yenildiklerini söyledi.

Grant, maçtan sonra yaptığı açıklamada, iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, ”Söyleyecek fazla bir şey yok. Bu futbol. Bir dakika uyuduk ve beraberliği yakaladılar. Uzaktan attıkları bir golle öne geçtiler. Burada iyi oynamamıza rağmen 2-1 yenildik” diye konuştu.

1169690cookie-checkFenerbahçe: 2 – Chelsea: 1

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.