Festival’de 15 bin kişi topluca eğlendi

DAY MER festivali etkinlikler dizisi geleneksel olarak 2 Temmuz’da yapılan Park Festivali ile sona erdi. Park Festivali’ne Türkiye’den Kardeş Türküler, Mustafa Özarslan ve Grup Çığ katılırken, Uluslararası dans ve müzik grupları, DAY MER Halk oyunları ekipleri ve bazı konuşmacılar yer aldı.


Yapılan konuşmalarda aynı güne denk düşen Sivas Katliamı 13’ncü yıldönümünde katliamı yapanlar kınanırken, yanarak yaşamını yitiren 37 aydın saygıyla anıldı. Ayrıca İngiltere’deki göçmen sorunlarına da değinilerek baskıcı yasalar protesto edildi ve toplumun örgütlü olarak karşı çıkması istendi.


BU YIL YİNE RENKLİ GEÇTİ


24 Haziran’da düzenlenen Çocuk Şenliği ile başlayan Festival boyunca söyleşiler ve çeşitli sanatsal etkinlikler düzenlendi.


Festival kapsamında 28-29 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde DAY MER Londra Meydan sahnesinin sahnelediği “Canlı Maymun Lokantası” isimli 2 perdelik oyun sergilendi.


Güngör Dilmen ve Yönetmeni Celal Perk’in yazdığı oyun DAY MER Asım Bezirci Salonu’nda sergilendi.


DAY MER festivali kapsamında düzenlenen söyleşilerin ilki 27 Haziran tarihinde Gülsüm Cengiz’in katıldığı “Yaşamdan şiire yansıyanlar, 2 Temmuz, barış ve kadınlar için yazılmış şiirler”le gerçekleşti.


Sunay Akın’la 30 Haziran’da yapılan söyleşiden sonra festival 1 Temmuz tarihinde “Birlikte daha güçlüyüz” başlıklı panelle devam etti. Panelin konuşmacıları arasında EMEP M.Y.K üyesi Abdullah Varlı ve DİDF Başkanı Hüseyin Avgan ile misafir konuşmacılar yer aldı.


 


 


 


 

792500cookie-checkFestival’de 15 bin kişi topluca eğlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.