Festivalin tanıtımı parlamentoda yapıldı

29 Mayıs- 3 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek festivalin tanıtımının yapıldığı gecede, İngiltere’de faaliyet gösteren Alevi örgütlerinin temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda İngiliz milletvekili hazır bulundu.

İAKM başkanı İsrafil Erbil yaptığı açılış konuşmasında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan festival ile çocuklara ve gençlere kimlik bilincini aşılamayı hedeflediklerini belirterek, ‘İngiltere’de doğup büyüyen ikinci neslin kendi kültürünü tanıyıp benimsemesi açısından, festivaldeki bir çok etkinliği gençlerimize yönelik hazırladık’ şeklinde konuştu.

6 gün sürecek olan festival kapsamında tiyatro gösterileri, seminerler, paneller, Alevi semahı, Alevi müzikleri, folklor gösterilerine yer verileceğini belirten Erbil, festivalin final gününde Hackney Downs Park’ta dev bir açık hava konseri düzenleneceğini duyurdu.

Londra’da yaklaşık 250 bin Alevi bulunduğunu hatırlatan İsrafil Erbil, 6 gün sürecek olan festivale toplumun her kesiminin davetli olduğunu vurguladı.

İşçi Partisi Hackney Milletvekili Diane Abbot’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda milletvekili Eric Joyce’da kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından semah hocası Seher Ağbaba’nın söylediği deyişler eşliğinde gençlerden oluşan Cemevi Semah ekibi, semaha durdu. Ardından sahne alan bağlama orkestrasının seslendirdiği eserler büyük alkış aldı.

FESTİVAL PROGRAMI:

29 Mayıs Salı günü, saat 17.30’daki açılış gününde Mahsuni Şerif şahsında tüm ozanlar anılacak.

30 Mayıs Çarşamba günü Selby Centre’da tiyatro gösterisi

31 Mayıs Perşembe günü Cemevi’nde ‘Birlik Cemi’

1 Haziran Cuma günü gençlik festivali

2 Haziran Cumartesi günü Cemevi’nde panel

3 Haziran Pazar günü Anıt ziyareti ve Doğu Londra’daki Hackney Downs Park’da tüm gün sürecek, seminer, konser ve eğlencelerin yer alacağı açık hava festivali ile program sona erecek.

842830cookie-checkFestivalin tanıtımı parlamentoda yapıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.