Fethullah Gülen’e örgüt soruşturması

Başbakan Erdoğan’ın, “İadesi için hukuki süreç başlayacak” dediği Fethullah Gülen hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma olduğu öğrenildi.

SUÇ DUYURULARI ÜZERİNE BAŞLATILDI

Habertürk gazetesinin haberine göre; Gülen hakkındaki soruşturmanın, 17 Aralık sonrasında kaldırılmadan önce Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne yapılan suç duyuruları üzerine başlatıldığı kaydedildi.

ÇOK SAYIDA E-POSTA, İHBAR MEKTUBU, KİŞİSEL DİLEKÇE

TMK’ların kaldırılmasının ardından, dosyalar yeni oluşturulan “Anayasaya Karşı İşlenen Suçlar” biriminde görevli savcılığa verildi. Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Genelkurmay Başkanlığı’nın “Orduya kumpas kuruldu” ve “Yargıtay İmamı” suç duyurularının yanı sıra, çok sayıda e-posta, ihbar mektubu ile kişisel dilekçeye işlem numarası verilerek soruşturma açıldığı belirtildi.

Yine edinilen bilgiye göre; Gülen ve “paralel yapı” iddiasıyla suçlanan kişilere yönelik soruşturmada suçlamanın, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” ile “Örgüt kurmak ve yönetmek” olduğu belirtildi.

1417290cookie-checkFethullah Gülen’e örgüt soruşturması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.