Feto 1 dolarlık banknotları okumuş

fetö 1 dolar.jpg

FETÖ’nün, örgüt içerisinde “şifre” olarak kullandığı öne sürülen 1 dolarlık banknotların dağıtımında, üzerinde “Suyun ötesinden bereket” yazılı zarfların kullanıldığı belirlendi.

FETÖ’nün darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınanların, bazı kamu görevlisi ve iş adamlarının yanı sıra arama yapılan eğitim kurumları gibi yerlerde bulunan ve terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in “okuduğu” iddia edilen 1 dolarlık banknotların dağıtımında üzerinde “Suyun ötesinden bereket” yazısı bulunan zarfların kullanıldığı ortaya çıktı.

FETÖ’ye ait bir özel okulda yapılan aramada, örgüt üyelerinin şifre olarak kullandığı 1 dolarlık banknotların bulunduğu zarflar ele geçirildi.

ŞİFRE: SUYUN ÖTESİNDEN BEREKET

Banknotların bulunduğu zarfların üstünde “Suyun ötesinden bereket” yazısına rastlandı.

Bu ifadenin de dağıtım şifresi olduğu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yaşadığı ABD’den gönderilen banknotların, söz konusu şifreyle örgüt üyelerine teslim edildiği öğrenildi.

Soruşturmalara eklenen 1 dolarlık banknotların yanı sıra zarflar da soruşturma dosyalarına girdi.

Önceki yıllarda da terör örgütü elebaşının yandaşlarına dağıtmasıyla da gündeme gelen “1 dolarlık banknotlar”, 15 Temmuz gecesine yönelik deliller arasına eklenmişti.

Farklı serilerdeki banknotların çeşitli anlamlar ifade ettiği belirlenmiş, iş adamlarının bereket, askerlerin ise örgüte mensup olduğunu göstermek için 1 dolarlık banknotları yanında taşıdıkları öne sürülmüştü.

1994130cookie-checkFeto 1 dolarlık banknotları okumuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.