FETÖ operasyonları Londra’ya mı sıçradı?

Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin sonrası devletin tüm kademelerinde başlayan görevden almaların ardından Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar’ın görevinden ayrıldığına dair yapmış olduğu açıklama akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

2 senedir TC Londra Başkonsolosluğu görevini yürüten Emirhan Yorulmazlar, Başkosolosluğun sosyal medya sayfasından yayınladığı bir mesajla İngiltere’de yaşan Türk vatandaşlarına veda ederek, Başkonsolosluk görevine devam etmeyeceğini duyurdu.

Türkiye’de son birkaç haftadır süregelen kamu çalışanlarının işten çıkarılma ve istifalarının istenmesi sürecinde, Başkonsolos Yorulmazlar Londra’daki Başkonsolosluk görevine devam etmeyeceğini açıkladı. Yorulmazlar’ın yerine atanan yeni Başkonsolosun isiminin halen açıklanmaması beklenmedik veda mesajının ardından kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Veda mesajının içinde hem görevinin sona ermesinden dolayı hüzünlü olduğunu, hem de 2 senelik özverili çalışmalarından dolayı gururlu ve onurlu olduğunu belirten Başkonsolos Yorulmazlar, T.C Londra Başkonsolosluğu Facebook sayfasından aşağıdaki veda mesajını yayınladı:

“Değerli vatandaşlarımız,

Londra Başkonsolosluğu görevimi tamamlamanın bir yandan onur ve gururunu hissederken bir yandan da sizlere veda etmenin hüznünü yaşıyorum.

Göreve başladığım 10 Şubat 2014 tarihinde Başkonsolosluğumuzun vatandaşıyla barışık devlet anlayışıyla toplumun her kesime eşit hizmet vereceğini vurgulamış, İngiltere’deki Türk toplumuyla ilişkilerimizin her anlamda geliştirilmesini hedefleyeceğimizi kaydetmiştim.

Bu dönemde Londra Başkonsolosluğu olarak görev bölgemizde yer alan başta Londra’nın farklı bölgeleri olmak üzere Manchester, Luton, Coventry, Portsmouth, Bristol, Sheffield, Birmingham, Cardiff, Durham, daha öncesinde Edinburg, Glasgow ile diğer illerdeki ‘Türk bayrağının dalgalandığı her yere gitme’ saikini gerçekleştirmeye gayret gösterdik. Toplumumuzun her kesimiyle diyalog kurmaya, sorunlarına çözüm bulmaya ve işbirliği imkanlarını tespit ve geliştirmeye çaba gösterdik. Sivil toplum kuruluşlarımızla ve bilhassa eğitim gönüllülerimizle yakın işbirliği tesis ettik. Başkonsolosluğumuzun kapılarını tüm vatandaşlarımıza açtık. Bu itibarla, Londra Başkonsolosluğunu resmi ve dini bayramlarımızın birlikte kutlandığı, iftar ve tematik toplantıların gerçekleştirildiği, farklı meslek gruplarıyla istişarelerin yürütüldüğü bir mekana dönüştürdük. Bu süreçlerde vatandaşlarımızın faaliyetlerimize fevkalade bir destek ve alakayla teveccüh gösterdiğini müşahede ettik.

Bugün Londra Başkonsolosluğu kısıtlı imkanlarına rağmen Birleşik Krallık’ın her bölgesinde vatandaşlarımızla diyalog köprüleri inşa etmiş, konsolosluk işlemlerine destek amacıyla farklı kanalları faaliyete geçirmiş vaziyettedir. Başkonsolosluk personelimizin özverili çalışmalarıyla mevcut binamızın getirdiği hizmet zorluklarını aşmak adına birtakım tedbirler alınmış, her hâlükârda mevcut şartların vatandaşlarımızın menfaatine zorlanmasına çalışılmıştır.

Türkiye’nin yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza hizmet sunma iradesi ilk defa Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle önemli bir merhale kaydetmiştir. Bu dönemde, seçimlere iştirak eden siyasi partilerimizin desteği ve sivil toplum kuruluşlarımızın yapıcı çalışmalarıyla Londra Başkonsolosluğunun idaresinde iki genel seçim dahil üç seçimin başarıyla gerçekleştirilmesi mümkün olmuştur. Seçim sürecinde vatandaşlarımızın Türkiye’nin geleceğinde rol oynama talepleri kadar birbirleriyle diyalog ve temas imkanı bulmaları da memnun edici bir gelişme teşkil etmiştir.

Pozitif gündem oluşturma gayretlerimize her türlü desteği veren başta Londra Büyükelçiliğimiz olmak üzere bağlı müşavirlik ve kuruluşlara, Londra Yunus Emre Kültür Merkezine, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, eğitim gönüllülerimize, üniversitelerde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarımıza, yerel ve ulusal basın mensuplarımıza, din görevlilerimize ve Türkiye’yle gönül bağını koruyan vatandaşlarımıza ama her şeyden önce tüm mesai arkadaşlarıma ve eşim Sayın Ayşegül Yorulmazlar’a şükranlarımı bir borç bilmekteyim. Bu anlamda sağladığımız işbirliği kanallarının Londra Başkonsolosluğunun konumunu gerek İngiltere’deki Türk toplumu gerek İngiliz muhataplarımız nezdinde bir adım ileri taşıdığını söylemek mümkündür.

Londra’dan baki dostluklar ve güzel hatıralarla ayrılıyorum. Vatandaşlarımızın sosyal hayatımızda da esirgemedikleri muhabbetlerini, evinde konsolosluk hizmeti sunduğumuz Fatma Teyzemizin teşekküren gönderdiği el emeğini, Finsbury Parktaki sağlık yürüyüşümüzü, Hyde Park buluşmasını, bayram kutlamalarımızı, bunların ötesinde sokakta karşılaştığımızda yüzlerde beliren gülümsemeleri ve veda edebildiklerimizin gözyaşlarını unutmamız elbette mümkün olmayacaktır. Türkiye’nin en büyük gücünün Türk insanının üstün hasletleri ve vatan sevgisi olduğu gerçeği bu görevimizde her fırsatta tecrübe ettiğimiz, bu günlerde tüm dünyaya bir kez daha kanıtlanmış bir vakıadır. Türkiye’nin temsilcileri olarak bu bilinç ve iradeyle hizmete devam etme şevkimiz kadar sorumluluğumuz da artmaktadır.”

En derin muhabbet ve saygılarımla,
Dr. Emirhan Yorulmazlar
Londra Başkonsolosu (LONDRA GAZETE)

_______________

AÇIK GAZETE: Birleşik Krallık’ta Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı referandumu ve genel seçimler dolayısıyla Londra’da sandık yeri seçiminde toplumun yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra yerine ısrarla Batı Londra’yı tercih ederek toplumun eleştiri ve tepkisini çeken Yorulmazlar’a “güle güle” diyoruz…

1992280cookie-checkFETÖ operasyonları Londra’ya mı sıçradı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.