FETÖ’den kapatılan vakfın üniversitesinde 15 Temmuz konferansı!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE-15 Temmuz’un ardından FETÖ’den kapatılan ancak 22 Kasım’da çıkarılan kararname ile yeniden açılan işadamı Fettah Tamince’nin vakfına ait üniversitede, ‘15 Temmuz Bir Milletin Uyanışı’ konferansı düzenlendi.

Konferansa, Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Gazeteci Ceyhun Bozkurt ve ANKA Enstitüsü Başkanı Rafet Aslantaş’ın yanı sıra Yard. Doç. Dr. İnanç İşten konuşmacı olarak katıldı.
15 Temmuz’un ardından çıkartılan OHAL kararnamesiyle FETÖ’cü olduğu iddiasıyla kapatılan, ancak 22 Kasım’da çıkartılan kararname ile yeniden açılan Gaye Eğitim Vakfı bünyesindeki Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde bugün düzenlenen ‘15 Temmuz Bir Milletin Uyanışı’ etkinliğine ilginç isimlerin katılması dikkat çekti.
‘OKULUMUZDA 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİ VAR, HERKESİ BEKLİYORUZ’
Üniversitenin resmi sayfasında yayınlanan, “Temmuz Darbe Girişimi ve Bir Milletin Uyanışı Fotoğraf Sergisi Gösterimi” başlıklı etkinlikle ilgili duyuruda, “Okulumuzda bugün 15 Temmuz etkinliği yapılacaktır. Herkesi bekliyoruz” ifadelerine yer verilirken basına geçilen duyuruda Antalya protokolünün de etkinliğe katılacağı belirtilmişti.
Bugün saat 13.30’da başlayan etkinlikte ilk olarak, “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Bir Milletin Uyanışı Fotoğraf Sergisi Gösterimi” gerçekleştirilirken, saat 14:00’te başlayan panel ise halen devam ediyor.
TAMİNCE’NİN OKULUNDAKİ PANELDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER VAR
Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. H. Tarık Oğuzoğlu ve UAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. İnanç İşten’in konuşmacı olarak katıldığı panelin katılımcıları arasında Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Gazeteci Ceyhun Bozkurt ve ANKA Enstitüsü Başkanı Rafet Aslantaş’ın da bulunması dikkat çekiyor.
VAKFIN YÖNETİCİSİ AKP’LİLER TARTIŞMALARA KONU OLMUŞTU
Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin kurulabilmesi için oluşturulan vakfın mütevelli heyeti listesinde, AKP’li eski Bakan Hüseyin Çelik, eski il başkanı ve AKP Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AKP Milletvekili Sadık Badak ile AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de bulunuyordu.
2043900cookie-checkFETÖ’den kapatılan vakfın üniversitesinde 15 Temmuz konferansı!
Önceki haberEmperyalizm, Politik İslam, AKP ve İflas.*
Sonraki haber900 milyon euro nereye gitti?
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.