Fidel’in kızkardeşi CIA ile çalışmış

Miami’de yaşayan ve yaklaşık 40 yıldır kardeşleri hakkında açıklama yapmayan 76 yaşındaki Juanita Castro, Meksikalı gazeteci Maria Antonieta Collins tarafından kaleme alınan anılarının yayımlanmasından önce İspanyolca yayın yapan ”Univision-Noticias 23” televizyon kanalına konuştu.

Küba’da 1950 yılında diktatör Fulgencio Batista’yı deviren Fidel Castro’ya başta destek verdiğini belirten Juanita Castro, ancak abisinin adaya komünizmin getirilmesi ve muhaliflerin idamı gibi izlediği yolun kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Gördüğü adaletsizlikler karşısında inancını yitirmeye başladığını ve Fidel Castro yönetiminin kovuşturduğu kişilere yardım ettiğini anlatan Juanita Castro, rejim karşıtı faaliyetleri nedeniyle Küba’daki durumunun hassaslaştığını kaydetti.

Juanita Castro, bir gün hem kendisine, hem de Fidel Castro’ya yakın bir kişinin kendisine CIA ile işbirliği yapması davetini getirdiğini, ”önce şok olduğunu, ama yine de evet dediğini” anlattı.

Collins de böylece Juanita Castro’nun ”Fidel Castro’nun baş düşmanı CIA ile uzun süreli bir ilişkisinin başladığını” ifade etti. Collins, ”Miami’ye sürgüne gitmeden önce Juanita’nın 3 yıl boyunca, 1961’den 1964’e kadar hayatını riske atarak yaptığı çalışmaların vatandaşlarının hayatlarını kurtardığını” belirtti, ancak ayrıntıya girmedi.

Juanita Castro, ayrıca abisi Fidel Castro ile son kez annelerinin ölümü sırasında 1963’de Havana’da, Raul ile de sürgüne gitmeden birkaç gün önce 1964’de bir araya gelip konuştuğunu söyledi.(

1497290cookie-checkFidel’in kızkardeşi CIA ile çalışmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.