Fieldseat / Kit@pEvi kitap şenliği ile “resmen” açıldı

Fieldseat / Kit@pEvi’nde 25 Kasım Pazar günü saat 15-18 arasında düzenlediği “Kitap Şenliği” ile resmen açıldı. Kitap Şenliği’nde Mehmet Ali Alabora’nın yönettiği panele katılan yazar Barbaros Şansal, Meltem Arıkan ve Akın Olgun yazarlık serüvenlerini anlattı ve soruları yanıtladı. Yazarların kitaplarını da imzaladığı “Kitap Şenliği”ne 200’e yakın katılım olduğu gözlendi.

Kitap Şenliği’ni düzenleyen “665 High Road Tottenham N17 8AD” adresindeki Fieldseat / Kit@pEvi’nin yöneticisi İrfan Şahin “Tottenham’da kitap dostlarının buluştuğu bir adres olmayı amaçlıyoruz. Alt katta okuma ve etkinlik odası olarak da kullanılabilecek kitapevimiz, üst katta ise organik ürünler satışının da yapıldığı organik cafê bulunuyor. Fieldseat / Kit@pEvi toplumun da yoğun olarak yaşadığı bölgede tam Tottenham Hotspur’un yeni futbol sahasının karşısında. Kitap dostlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Panel sırasında Alabora’nın yaşgününün olduğu söylenmesi üzerine katılımcılar hep birlikte “İyi ki doğdun Mehmet Ali” diye tempo tuttular.

Paneldeki yazarlar özetle şunları söyledi:

– MEHMET ALİ ALABORA: Tottenham’da böylesi güzel bir mekanda Fieldseat / Kit@pEvi’nin resmen açılışında bulunmaktan dolayı mutluyuz. İrfan Şahin’in özverili çabasından dolayı kutluyoruz. Raflarda pek çok değerli kitapları görüyorsunuz. Şahin’in satıştan komisyon bile almaksızın kitapları okurlarıyla buluşturma çabası övgüye değer.

– AKIN OLGUN: Yazarlık oluşturduğunuz bir hafızayı aktarma yöntemidir. Sizin hafızanız bazılarının işine gelmiyorsa, kendi hafızalarını baskın kılmak için sizi bastırmaya yöntemini seçiyorlar. Eğer yazılarınız ve kitaplarınız yasaklanıyor ya da sansürleniyorsa doğru bir şey yaptığınız anlamına geliyor. Daha çok okumalı ve okutmalıyız.

– MELTEM ARIKAN: 5 yaşında ailemle yaşadığımız bir trafik kazası sonrasında kafamda oluşan pek çok soruya doğru yanıtları yetişkinlerden alamamıştım. 7 yaşından beri sürekli okuyorum ve en doğru yanıtları kitaplardan aldığımı düşünüyorum. Kitaplar hep benim öğretmenim oldu. 20 yıldır yazıyorum ve benim için yazmak hayatta kalmak için bir çabadır.

– BARBOROS ŞANSAL: Benim aracım biliyorsunuz (terzi olarak) iğneydi. Türkiye’de ya herkes soyunuyor ya da kapanıyor. Bu nedenle iğneye pek ihtiyaç kalmadı. Lefkoşa ve Silivri’de cezaevlerinde yapacak bir iş olmayınca yazar oluyorsunuz. İki kitabım daha yolda. Herkes yazabilir. Siz de yazın. Okuyun, okutun. Karanlıktan ancak böyle çıkabiliriz.

AÇIK GAZETE: Fieldseat / Kit@pEvi’nin uzun ömürlü olmasını diliyoruz…

2250350cookie-checkFieldseat / Kit@pEvi kitap şenliği ile “resmen” açıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.