Fitch, Türkiye’nin kredi not görünümünü “durağan”dan “negatif”e çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi not görünümünü “durağan”dan “negatif”e çevirdi. Negatif görünüm Türkiye’nin uluslararası finans dünyasında düşük faizle kredi bulma şansını olumsuz etkileyecektir.

Türkiye için bu yılki büyüme beklentisini yüzde 9,2’den yüzde 10,5’e çıkaran Fitch, Türkiye’nin kredi notunun “BB-” olarak teyit edildiği açıkladı. Ayrıca, ülkenin kredi not görünümünün ise “durağan”dan “negatif”e çevrildiği belirtildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye için bu yılki büyüme beklentisini yüzde 9,2’den yüzde 10,5’e çıkardı.

Fitch’ten yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Türkiye’nin yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının etkili olmaya başladığı 2020’de gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYH) yüzde 1,8 arttığı anımsatılan açıklamada, ülke ekonomisinin 2021’de ise yüzde 10,5 büyümesinin tahmin edildiği aktarıldı. Fitch, eylül ayında yayımlanan Küresel Ekonomik Görünüm Raporu’nda Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 9,2 büyüyeceğini öngörmüştü.

Açıklamada, ülke ekonomisine ilişkin 2022 yılı büyüme tahmininin ise yüzde 3,5’ten yüzde 3,6’ya yükseltildiği kaydedildi.

Türkiye’nin ekonomik büyümesinin, emsallerine göre güçlü olduğuna işaret edilen açıklamada, ancak ülkede kişi başına düşen milli gelirin dolar bazında 2013’ten bu yana düşüş eğiliminde olduğu ifade edildi.

Türkiye’nin kredi notunun “BB-” olarak teyit edildiği belirtilen açıklamada, ülkenin kredi not görünümünün ise “durağan”dan “negatif”e çevrildiği kaydedildi.

2568660cookie-checkFitch, Türkiye’nin kredi not görünümünü “durağan”dan “negatif”e çevirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.