Füle: Endişeyle izliyorum

17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili gelişmeler Avrupa Birliği’nin de yakın takibinde.

Konuyla ilgil açıklama yapan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, gelişmeleri ‘endişeyle izlediğini’ söyledi.

Yargının soruşturmaları tarafsız ve bağımsız yürütmesinin güvence altına alınmasının önemini vurgulayan Füle, çok sayıda polisin görevden alınmasından endişe duyduğunu kaydetti.

Füle, “Son günlerde Adli Kolluk Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik yargının bağımsızlığını ve hareket kapasitesini zayıflatmıştı” görüşünü savunarak, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararını memnuniyetle karşıladığını ve bunun hızla sonuçlandırılmasını beklediğini dile getirdi.

Stefan Füle, Türkiye’ye, hukukun üstünlüğü dahil AB’ye katılım yolunda siyasi kriterlere bağlı kalınması ve suçlamaların şeffaf ve tarafsız şekilde ele alınması çağrısında bulundu.

RUIJTEN’DEN HÜKÜMETE ÇAĞRI
Bir açıklama da Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten de Türkiye’deki gelişmelerin güçler ayrılığı konusunda endişelere yol açtığını vurgulayarak hükümete adli kovuşturmalara müdahale olarak değerlendirilebilecek eylemlerden kaçınma çağrısı yaptı.

1405640cookie-checkFüle: Endişeyle izliyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.