Fotokopinin aslı savcılıkta mı?

“İrtica ile mücadele eylem planı” belgesinin orjinalinin bir ihbar mektubu ile birlikte Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara gönderildiği ileri sürüldü.

Önce Aramada Bulundu İddiası

Türkiye gündemini aylarca meşgul eden olay, Taraf gazetesinin 12 Haziran 2009 tarihli sayısıyla gündeme geldi.

“AKP ve Gülen’i Bitirme Planı” başlıklı haberde, Ergenekon soruşturması kapsamında, bir şüphelinin ofisinde yapılan aramada ele geçirildiği iddia edilen belgede çeşitli planlar yer aldığı belirtiliyordu.

Albay Çiçek Tutuklandı, Sonra Tahliye Edildi

“İrtica ile Mücadele Eylem Planı” adı altındaki çalışmayı içeren belgenin altında Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in imzasının bulunduğu iddia ediliyor ve belgeye ait fotokopilere yer veriliyordu.

Bu haber Türkiye gündeminde aylar süren tartışmalara sebep oldu. Ergenekon savcılarına ifade veren Albay Dursun Çiçek tutuklandı ancak aradan 24 saat geçmeden tahliye edildi.

Belgenin Orijinalini Bir Subay Gönderdi İddiası

İşte bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Belgenin orijinalinin savcılara, bir subay tarafından gönderildiği iddia ediliyor.

İddiaya göre, belgeyi gönderen subay bir de ihbar mektubu kaleme aldı. O subay ihbar mektubunda, “Tartışmaların başladığı dönemde Albay Dursun Çiçek’in odasındaki belgelerin imha edildiğini, kendisinin sadece bu belgeyi kurtarabildiğini” yazdı. Ve bu ihbar mektubuna belgenin aslını iliştirdi.

Islak imzalı olduğu belirtilen belgeden kaç tane olduğu ise bilinmiyor.

Belgenin, orijinal olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi bekleniyor.

Ergenekon Savcıları Başsavcı Engin’le Görüştü

Bu gelişmeler yaşanırken, İstanbul Adliyesinde hareketli saatler yaşandı.

Ergenekon savcıları Öz ve Seçen, adliyenin arka kapısından, başsavcı vekilleri Çolakkadı ve Seçkin ise ön kapıdan binaya giriş yaptı.

Başsavcı Aykut Cengiz Engin’le yaklaşık 1 saat 25 dakika görüşen Öz ve Seçen, daha sonra adliyeden ayrıldı. Çolakkadı ve Seçkin ise yaklaşık 2 saat sonra adliyeden çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, adliyeden ayrılırken basın mensuplarının konuyla ilgili soruları üzerine, “Ben de televizyonlarda gördüm. Gelse de zaten bilgi veremem” karşılığını verdi.

İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ise soruşturmanın gizli olduğunu hatırlattı.

AK Parti belgeyle ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Ayrıca konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı’nca da soruşturma yapılmış ve “belge”nin Genelkurmay’da hazırlanmadığı duyurulmuştu.

Bundan sonra ne tür gelişmeler olacağı ise merakla bekleniyor.

1222300cookie-checkFotokopinin aslı savcılıkta mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.