Fransa bir Afrika ülkesi midir?

Almanya karşısında Arjantin’in elenmesinden sonra oyuncularının gözyaşları, İsviçre maçı sonrası içine düştüğümüz ruh halini anımsattı. Arjantin’e yazık oldu diye düşünüyorum. İtalya, futbolu ile göz dolduruyor. İtalya, yarı finale yükselmeyi hak eden ve final oynamaya layık takımlardan birisi olduğunu ortaya koydu. Ancak, Brezilya’nın Fransa’ya elenmesi, hepimizin gözlerini yaşarttı. Fransız savunması, futbol oynanmasına pek izin vermedi.


Maçtan önce Mustafa Denizli’nin yorumu, iyice keyfimi kaçırmıştı. Denizli, bir futbol profesörüdür. Fransa’nın Brezilya’ya karşı şanslı olduğunu, taktik nedenlerini ortaya koyarak açıkladı. İlk kez Denizli’ye katılmayıp “hadi oradan, ilk kez yanıldın” diye geçirdim içimden. Ama futbolun profesörü haklı çıktı. Brezilya elenince gözlerim dolu dolu oldu ve maç bitince adeta dona kaldım. Bundan sonraki maçları izlememeyi bile düşündüm.


Futbol Profesörü Denizli, Brezilya’nın yanlışlarını çok iyi gözlemledi. Fransa’nın savunma bloğunun zor delineceğini, maçtan önce ifade etmişti.


Ancak bir noktanın altını çizmekte yarar var. Avrupa’da ırkçı hareketlerin yükselme sürecinde bu konuda bayrağı taşıyan Fransa, milli takımında ırkçılığı terk etmişe benziyor. Fransız milli takımı, sanki bir Afrika ülkesinin milli takımı görünümünde. Fransız futbolcuların çok büyük bölümünün Fransız kökenli olmadığı anlaşılıyor. Fransız milli takımı, siyahi oyunculardan oluşuyor ve Zidane dışında takımın bütün bel kemiğini siyahi Fransız kökenli olmayan oyuncular oluşturuyor. Bakın siyahi oyuncular kimler :


Thuram, siyahi bir oyuncu.
Malouda, siyahi bir oyuncu.
Vieira, siyahi bir oyuncu.
Abidal, siyahi bir oyuncu.
Henry, siyahi bir oyuncu.
Makalele, siyahi bir oyuncu.
Govou, siyahi bir oyuncu.
Wiltord, siyahi bir oyuncu.
Gallas, siyahi bir oyuncu.
Saha, siyahi bir oyuncu.


Bilmem sizler başka siyahi oyuncu gördünüz mü ? Benim yakaladıklarım bunlar. Yedek kulübesinden alınan 3 oyuncu ile birlikte en az 10 adet siyahi oyuncu ile Fransa milli takımı oluşturulmuş. Fransa’ya yarı finali getiren golü atan Henry de siyahi bir oyuncu. Nerede Fransız ırkının üstün kanını taşıyan beyaz renkli futbolcular ? Nerede beyaz Avrupalı ?


Fransa’da banliyölere hapsedip toplumdan dışladığı Fransız kökenli olmayanları, milli takımına nasıl alıyorlar gördünüz mü ?


Fransız milli takımı, Fransa’nın milli takımı değildir. Olsa olsa siyahi oyunculardan oluşan bir Afrika ülkesinin milli takımı olabilir. Fransa, siyasal, ekonomik, kültürel ve toplumsal yaşamında dışladığı ve banliyölere hapsettiği  kitlelerin parlak çocukları sayesinde dünya kupasında yarı finale yükseldi. Fransız ırkçı akıl hocalarının oturup ırkçı kafaları ve söylemlerinden utanarak bütün dünyadan Özür Dilemesini Bekliyoruz.

690950cookie-checkFransa bir Afrika ülkesi midir?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.