‘Fransa tek bir asker daha göndermeyecek’

Nicolas Sarkozy, Le Figaro gazetesine verdiği demeçte, ”Afganistan’da kalmak gerekli mi? Buna ‘evet’ yanıtını veriyorum. Ve kazanmak için kalmak gerekli. Eğer ayrılırsak nükleer güç olan Pakistan tehdit edilecek. Ancak Fransa tek bir asker daha göndermeyecek” diye konuştu.

”Afganistan’da daha fazla Afgan olması gerektiğini, kendi ülkeleri olduğu için bu savaşı en iyi Afgan askerlerinin kazanacağını” ifade eden Sarkozy, askerlerin Taliban saflarına geçmelerini önlemek için askerlere daha iyi ödeme yapmak gerektiği görüşünü de dile getirdi.

Afganistan’a 40 bin asker daha göndermeyi değerlendiren ABD, Taliban militanlarıyla mücadele için NATO müttefiklerine de bu ülkedeki güçlerini artırmaları çağrısında bulunuyor.

İngiltere de bu hafta, Afganistan’a 500 asker daha göndermeye hazır olduğunu bildirdi.

Afganistan’da Taliban rejiminin 2001’de ABD öncülüğündeki güçler tarafından devrilmesinden bu yana son 3 yıldır ülkedeki şiddet giderek tırmandı.

ABD’nin Afganistan’da halen 60 bini aşkın askeri bulunuyor. NATO şemsiyesi altında Afganistan’da güç gönderen ülkelerin burada halen toplam 21 bin askeri var ve bunların da 3 binden biraz fazlasını Fransız askerleri oluşturuyor.

1221620cookie-check‘Fransa tek bir asker daha göndermeyecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.