Fransa’da bakanların yarısı kadın

Telegraph, Martine Aubry’nin Sosyalist Parti’nin genel başkanı ve Fransa’da haftalık çalışma saatinin 35’e indirilmesinin mimarı olduğunu; fakat yeni Sosyalist hükümetin kabinesinde oturmayacağını yazdı. Gazeteye göre Aubry, başbakanlık görevi kendisine verilmeyince, kabinede başka bir rolde yer almayı da reddetti.

Hollande, cumhurbaşkanlığına adaylık yarışında kendisinin rakibi olmuş Martine Aubry’nin yerine, Daily Telegraph’ın ”uzlaşmacı ve Almanca bilen bir Sosyal Demokrat” diye tanımladığı Jean-Marc Ayrault’yu hükümetin başına atadı.

Türkiye’nin AB üyelik perspektifine karşı tutumuyla bilinen kıdemli siyasetçilerden eski başbakan Laurent Fabius ise dışişlerine getirildi. Türkiye’nin AB üyelik perspektifine karşı tutumuyla bilinen

AB’den sorumlu eski bakan Pierre Moscovici ise yeni Fransız hükümetinde maliye bakanlığı koltuğuna geçiyor. François Hollande’ın seçim kampanyasını da yönetmiş olan Pierre Moscovici, Fransız sosyalistlerin ‘ılımlı’ kanadından olarak bilinirken, Laurent Fabius ise çok daha solda yer alan bir siyasetçi olarak biliniyor.

Hollande, kabinesinin yarısına kadın siyasetçileri atayarak Fransa’da bir ilke imza atmış oldu. Fakat kendisini eleştiren çevreler, kabinenin güçlü koltuklarından çok azının kadınlara gittiğine işaret ediyor. 34 bakanlıktan kadınlara verilen 17’si arasında adalet, kültür ve ekoloji bakanlıkları var.

1343150cookie-checkFransa’da bakanların yarısı kadın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.