Fransa’da bir gerçek aşk hikayesi

İngiltere’nin pazar gazetesi The Observer, Fransa cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eski eşine gönderme ile, “Cecilia’nın yeni hayatı gerçek aşkın zaferidir” diye yazdı.

Sarkozy’yi boşayan yirmi yıllık eşi Cecilia bugün “gerçek aşkım” dediği kişiyle evlendi.

The Observer’da konuya ilişkin bir makale yazan Fransız kadın gazeteci Agnes Poirier, cumhurbaşkanını boşayan eşinin güç değil aşk için evlilik yapıyor olması nedeniyle Fransa halkının kendisine hayran olduğu yorumunu yaptı…

Yazara göre, Fransa halkı Cecilia’ya ödün vermeyen bağımsız kişiliği, dünyevi iktidarı en tepesine çıkmışken bir kenara itebilmesi ve aşk için her türlü tehlikeyi göze alabilmiş olması nedeniyle hayran… Yazara göre Cumhurbaşkanı Sarkozy ise halkın gözünden tamamen düşmüş halde.

YALANCILIKLA SUÇLANIYOR

Fransız gazeteci halkın Sarkozy’ye özellikle aile hayatını propaganda konusu yaparken, halka düpedüz yalanlar söylediği için kızgın olduğunu aktardı.

Sonradan ortaya çıkan ayrıntılara göre, Sarkozy cumhurbaşkanlık kampanyası sırasında kendisine yakın medyada “mutlu aile” tabloları çizerken, aslında perde arkasında karısının kendisinden ayrılma süreci çoktan başlamıştı.

Fransız gazeteci Poirier halkın bu tür manipülasyonları affetmeyeceğini öne sürdü.

SARKOZY’NİN İŞİ BİTTİ Mİ?

The Sunday Telegraph ise “Sarkozy’nin işi bitti diye düşünmenin büyük hata olacağını” yazdı. Yazıya göre popülaritesi hızlı düşse de, Sarkozy sonunda galip çıkacağını düşünüyor.

Sarkozy’nin bu konuda en çok siyasi tecrübesine güvendiği dile getirilen yazıda, cumhurbaşkanının uzun dönemli bir strateji peşinde olduğu, otuz yıldır bunun hesabını yaptığı ve bu hazırlığın rakiplerini alt etmeye yeteceğini düşündüğü belirtildi.

The Sunday Telegraph, Macar yahudisi bir göçmen aileden gelen Sarkozy’nin siyaset hayatına en alt düzeyden başladığını ve geçmişinde de bir çok kez işi bitmiş gibi göründüğünü ve her seferinde ayağa kalkmayı başardığını belirtiyor.

İngiltere’deki gazeteler için Sarkozy konusunu bir başka öne çıkaran gelişme ise, çarşamba günü yapacağı İngiltere gezisi…

1169140cookie-checkFransa’da bir gerçek aşk hikayesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.