Fransa’da grev dalgası yayılıyor…

Fransa’ da sendikaların 3 günlük grev kararına uyan posta çalışanlarının bir kısmı dün işbaşı yapmayarak hükümet politikalarına karşı durdu. Ülkede 300 bin civarında çalışanı buluunan Posta Kurumu çalışanlarının dörtte biri dün grevdeydi. Sendikaların grev çağrısı kapsmında bugün de Fransa ulaşımının önemli bir kısmını elinde bulunduran demiryolu çalışanları bir günlük greve gidiyor.

Dünkü greve katılan posta çalışanları La Poste yetkililerine göre yüzde 15.4 olurken sendikalar katılımın bunun aksine yüzde 25 ile 30 arasında olduğunu açıkladı. Grev dolayıısıyla başkent Pariste de yüslerce Posta çalışanı gösteriler düzenledi.

Fransa Demiryolları Şirketi (SNCF) çalışanlarının üyesi olduğu yedi sendikanın çağrısı üzerine bugün de ulaşım sektörü grevde olacak. SNCF yetkilileri her dört hızlı trenden (TGV) ve bölgesel trenlerden birinin yanı sıra Paris ve banliyölerine sefer yapan trenlerin yüzde kırkının grevden etkileneceğini açıkladı.

CGT, CFDT, FO, CFTC, Unsa, Fgaac ve Sud Rail sendıkaları yaptıkları çağrıda 168 bin 300 çalışanın 2005 yılı SNCF bütçesine kasşı durmalarını istedi. Bugün idare konseyi tarafından onaylanadcak bütçe bu yıl içinde 3590 demiryolu çalışanının işine son vermeyi öngörüyor.

1097690cookie-checkFransa’da grev dalgası yayılıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.