FRANSA'DAN… Süper NATO-Gladyo-Ergenekon (II)

Türkiye’de tam bir komedi oyununa dönüşen ‘Ergenekon’ davasında 2435 sayfalık iddianame kamuoyuna açıklandı. Devlet içinde devlet olduğu iddia edilen örgütün ilk 5 yöneticisi Veli Küçük, Doğu Perinçek, İlhan Selçuk, Muzzafer Tekin, Fikri Karadağ olarak verilmiş. Yani insanları güldürmek için bir komedi oyunu hazırlanmış. Senaristleri de Genelkurmay yönetmenleri de hükümet olduğu ortaya çıkıyor. Sistemin en temel kurumlarından biri olan Özel Harp Dairesine bağlı çalışan Genelkurmay denetimli ‘Ergenekon’a dair hiçbir açıklama yok. Bunu beklemekte zaten saflıktır.
Gerçek Ergenekon yani kontrgerilla İstanbul’da yeniden işbaşındaydı. Önümüzdeki süreçte çok daha ciddi saldırılar yapabilirler. Özellikle Kürtleri, ilerici, devrimci ve sosyalistleri hedefleyen eylemlere başvurmaları oldukça yüksek bir olasılıktır. Aynı zamanda, Kürt hareketinin ve devrimci güçlerin ve hatta İslamcıların isimlerini kullanarak bir kısım eylemelere yönelerek dikkatleri dağıtmaya yönelebilirler.
Gecen hafta belirttiğim gibi, devlet tarafından kurulan bu tur cinayet şebekeleri, egemenlerin ekonomik ve politik çıkarlarını korumak için oluşturulmuşlardır. Görevleri sadece öldürme, kaçırma, ırza geçme, işkence yapma, sabotaj gerçekleştirmekle sınırlı değildir. Ekonomik, siyaset, basın, eğitim, diplomasi, uluslar arası ilişkileri vb. alanları kapsayacak kadar geniştir.
Süper NATO eksenli kurulan Gladyo’nun bazı kurumlara baktığımızda bunu çok daha iyi görebiliriz.
Stay Behind Örgütleri; NATO bünyesinde oluşturulan "Harekat Koordinasyon Dairesi"ne bagli olarak faali¬yet yürüten bir kuruluş. Görevi, "Basına nüfuz ederek ele geçirmek, Sendika ve siyasi partilere mali destek sağlamak, Antikomünist propagandayı organize etmek" 
Catena; İtalyanca karşılığı zincirdir. Gladyo'nun bir alt örgütü olup daha çok yapılan şiddet eylemleri gizlemek ve dikkatleri dağıtmakla görevlidir.   
Barış ve Özgürlük; Catena'ya bağlı olan ve antikomünist mü¬dahale planına göre faaliyet yürüten silahlı bir kontrgerilla örgütüdür. Merkezi Belçika’dır. Görevleri öncelikli olarak; sabotaj, istihbarat, kaçış yollarının tespiti, bölgelerde ön plana çıkan sisteme muhalif kişilerin imhası vb. 
Rüzgâr Gülü; NATO'nun 'iç veya savaş durumunda, 'sivil ve askeri öncü kuvvetlere' dayalı, ideolojik bakımdan gü¬venilir örgütleri oluşturmakla görevlidir.
Politik Ekonomik Ve Sosyal İncelemeler Şirketi; Glad¬yonun ekonomik, siyasal ve sosyal alandaki temel politikalarını belirleyen ‘bilim’ adamlarından oluşmuş son de¬rece önemli bir işleve sahip olan bir kurumdur. Şirket, dünyadaki bütün ekonomik gelişim ve değişimleri inceler, siyasal gelişmeleri izler ve temel politikaları belir¬ler.
Stratejik Hizmetler Dairesi; NATO bünyesindeki ülkelerde gerekli hallerde gizli operasyonlar yapmak için kurulan, 13 bin ajana, çok gelişmiş teknolo¬jik donanıma ve milyonlarca dolar bütçeye sahiptir. NATO’nun İtalya’daki merkezine bağlıdır.
Amerikan Özgür isçi Gelişmesi Enstitüsü; Uluslararası alanda özellikle işçi hareketlerini kontrol altına almakla görevlidir.
Avrupa Siyasal Bilimler Akademisi; Uluslar arası Gladyonun siyasal hedeflerinin belirlenip planlandığı bu merkez. Bütün giderleri uluslararası şirketler ve belirli iş adamları tarafından karşılanmaktadır.
Süper NATO’ya bağlı diğer kurumlar:
Amerikan Özgür Emek Kalkınma Enstitüsü 
Avrupa Dokümantasyon ve Enformasyon Merkezi
Roma Stratejik İnceleme ve Savunma Enstitüsü; 
Aginter-Press/Portekiz;   
Gizli Devrimci Eylem Komitesi/Belçika; 
Belçika Anti Komünist Blok
Dünya Antikomünist Birliği/Merkezi Belçika 
Harici Dokümantasyon ve Karşı Espiyonaj Servisi
 Washington Stanford Araştırma Enstitüsü
Avrupa Kültürünü Araştırma Ve İnceleme Grubu
İtalya Dokümantasyon Ve Sosyal Harekât Dairesi
Fransa'da Aşırı Sağcı Gizli Ordu Teşkilatı
Fransa Kültürünü Savunma Cemiyeti
 Madrid Stratejik İnceleme Enstitüsü
Çok uluslu tekellerin değişik ülkelerdeki bölge şeflerinin ve müdürlerinin, ge¬nel müdürlerinin ve şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin önemli bir kesiminin uluslar arası gladyo ile ilişkileri olduğu biliniyor.
ITT şirketinin, kıta ülkelerindeki yöneticilerinin ezici bir çoğunluğu kontrgerilla şefleridir. Görevleri darbeler örgütlemek. 1970’li yıllarda Latin Amerika’da gerçekleştirilen darbelerin önemli bir kısmında İTT şirketinin rolü olduğu biliniyor.
Exim Bankın uluslar arası yöneticileri,
Mercedes Benz'in Latin Amerika şefleri ve genel müdürle¬ri,
Ford tekelinin Latin Amerika ve Afrika Direktörleri, BMW'nin Latin Amerika şefleri,
Bürüksel Bank Holding'in müdürleri,
Yukarı Katanga Maden Şirketi Müdürü Herman Robilliart,
İtalya IBM Başkanı Alessando Uboldi ve Cappei,
Fiat tekelinin Türkiye koordinatörleri,
General Motors'un Avrupa Şefi, Latin Amerika ve Asya Direktörlerinin ve Şeflerinin önemli bir kesimi.
Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Shell ve Rockefeller gibi bir çok tekel uluslar arası gladyo ile çok yakın ilişki içerisindedirler.
Gelecek hafta Türkiye’deki bu kurumlar üzerinde duracağım.

1606200cookie-checkFRANSA'DAN… Süper NATO-Gladyo-Ergenekon (II)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.