Fransızlar bu yıl askerini çekiliyor

Hollande, yıl sonuna kadar Fransız askerlerini ülkeden çekeceklerini, ancak Fransa’nın Afganistan’daki varlığını sürdürmek istediğini söyledi.

Afganistan’da “terörizme karşı yürütülen görevin tamamlanma noktasında olduğunu” belirten Fransız lider, Kabil’le eğitim, kültür ve yenilenebilir enerji de dahil, çeşitli alanlarda işbirliğini desteklediğini aktardı.

Hollande’ın beklenmedik gezisine Fransa’nın Savunma ve Dışişleri Bakanları da katıldı.

François Hollande, Afganistan’daki tüm Fransız askerlerini 2012 sonuna dek çekmek istiyor. Bu, eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin belirlediği takvimden bir yıl öncesi anlamına geliyor.

Hollande’ın, kişisel düşüncelerini ve güçlerin geri çekilmesi planı konusundaki gerekçelerini Fransız askerlerine anlatmak amacıyla bu ziyareti yaptığı kaydediliyor.

Halen Afganistan’da 3350 Fransız askeri görev yapıyor. Fransız askerleri, ülkedeki NATO güçleri içinde beşinci büyük birliği oluşturuyor.

Afganistan’da 2001 yılında başlayan konuşlandırmadan bu yana 83 Fransız askeri öldürüldü.

Muharip güçlerin çekilmesinden sonra 1000 dolayında Fransız askerinin Afganistan’da kalacağı tahmin ediliyor. Bu askerler, Afgan ulusal ordusunun eğitimine yardımcı olacaklar.

1344080cookie-checkFransızlar bu yıl askerini çekiliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.