FT: Şiddet, AB yanlılarına karşı

FT’de “Şiddetli çatışmalar, Türkiye’de siyasi gerilimi artırıyor” başlıklı haberde AB daimi temsilcilerinin Ankara’nın Kıbrıs Deklarasyonu’na verilecek yanıtı görüştükleri bir dönemde, Türkiye’de de, milliyetçiler ve Kürtler arasındaki çatışmaların artmasına dikkat çekildi.


Ankara’daki bazı diplomatlara göre; çatışmalar, AB ile müzakereler öncesi, Türk milliyetçilerinin, birlik yanlısı ve İslami kökenli hükümeti sıkıntıya sokma çabalarının bir belirtisi olduğunu aktaran FT, bir diplomatın “Şimdi, çatışmaların neden olduğu huzursuzluk yüzünden, bu hükümetin niçin Kıbrıs konusunda daha fazla taviz veremeyeceğini anlayabilirsiniz” yorumu yaptığını belirtti.


MERKEL’İN DAR GÖRÜŞLÜLÜĞÜ


FT’nin bir başka haberinde Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer de, Hristiyan Demokrat Parti’nin lideri Angela Merkel’in, Türkiye’ye yönelik tutumunu eleştirdi.


Hristiyan Demokratların, Irak’ın işgaline destek verdiklerini hatırlatan Fischer, eleştirilerini şöyle sürdürdü:


“Bayan Merkel ve çevresindekiler, Türkiye konusunda, Irak’takinden de büyük bir hata yapmak üzereler. Hristiyan Demokratların yaptığı gibi, ‘Biz Avrupa’nın sınırlarını tartışmak istiyoruz. Türkiye Avrupa’ya ait değil’ demek; kör, dar görüşlü ve tehlikeli bir yaklaşım.”

1024290cookie-checkFT: Şiddet, AB yanlılarına karşı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.