FT: IMF başarısını Türklere borçlu

Gazete, dünkü sayısında iki hafta önce açıklanan 2005 yılı bütçesinde, enflasyonun düşeceği ve mali disiplinin devam edeceği yolunda tahmininde bulunulduğunu ve yatırımcıların da bunları ciddiye aldığını vurguladı. Haberde, “Türkiye’deki bütçeler daha önce fazlasıyla iyimser tahminler ve tartışmalı figürler içerirdi. Ancak, neredeyse 3 yıl süren yapısal reformlar ve yükselen ekonomik büyüme ardından, yatırımcılar hükümetin ekonomik politikalar hakkında söyledikleri ile yaptıkları konusunda ikna olmaya başladı” denildi.

Financial Times’ta yer verilen başka bir yorumda ise, IMF’nin elde ettiği başarının Türk halkına borçlu olduğu belirtildi. Yorumda şu görüşlere yer verildi:

“Türkiye’nin sağlamaya başladığı istikrarı yakalayıp-yakalayamayacağını ya da AB’deki birçok kimsenin umduğu gibi eski haline dönüp-dönmeyeceğini, önümüzdeki birkaç yıl belirleyecek. Şimdi, Türkiye’nin bu başarılı süreci kalıcı bir istikrara dönüştürüp dönüştüremeyeceği tartışılıyor. IMF bunu gerçekleştirecek bir anlaşmada ısrar etmeli. Bunu kendine değil, Türk halkına borçlu” diye yazdı.
     

1095060cookie-checkFT: IMF başarısını Türklere borçlu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.