FT: İngiliz turistlerin gözü Türkiye ve Yunanistan’da

İngiliz turistler tatil için gözünü mayıs ortasına çevirirken, Financial Times öne çıkan ülkeleri analiz etti. Gazete, havayolu şirketlerinin verilerinden hareketle, rezervasyonların en çok artış gösterdiği ülkelerin Yunanistan ve Türkiye olduğunu yazdı.

Koronavirüs dünya genelinde can almaya devam ederken, salgını bitirmek için başlatılan aşılama kampanyaları tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşlarını aşılamaya başlayan ilk ülkelerden İngiltere’de yaklaşan turizm sezonu öncesi gözler olası tatil fırsatlarına çevrildi.

Ülkeler corona virüsü önlemleri çerçevesinde yurt dışından gelecek turistlere belli şartlar uygulama planları yapıyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise ülkelerin risk durumlarına göre sınıflandırılacağı ‘trafik ışığı’ sistemini devreye sokması bekleniyor. Buna göre ülkeler, aşılama, hastalık ve mutasyon oranlarına göre değerlendirilecek.

PASKALYADA GÖKYÜZÜ SESSİZ

Mayıs ayının ortasında İngiliz vatandaşlarının seyahat yasağının kalkacağı beklentisi üzerine Financial Times en gözde tatil noktalarını mercek altına aldı. Paskalya döneminin Avrupalı havayolu şirketleri için eskiden en yoğun dönemlerden biri olduğuna dikkat çeken gazete, bu yıl yasaklar nedeniyle gökyüzünün ‘sessiz’ olduğunu vurguladı.

2504950cookie-checkFT: İngiliz turistlerin gözü Türkiye ve Yunanistan’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.