FT: New York’ta Türk taksisine binebilirsiniz

İngiliz Financial Times, Karsan’ın da yer aldığı New York taksi ihalesini sayfalarına taşıdı.

Gazete haberinde, “Çok yakında New York’ta taksi çevirenler, küresel otomotiv yapım merkezlerinden Detroit, Japonya ya da Almanya’da değil, Türkiye’de yapılan bir araca biniyor olabilecekler” ifadesine yer verdi.

Haberde, 2014 yılı itibariyle, şehrin 13 bin 200 taksisinin aynı model olacağı, yeni taksinin modelinin belirlenmesi için yapılan oylamada, Türk firması Karsan’ın önde gittiği yazıldı.

Ancak Karsan’ın anket liderliğinin, “Türklerin internet anketlerine katılmakta çok istekli olduğu”nu düşünenler tarafından şüpheyle karşılandığı da haberde belirtildi.

Aynı sayfalarda yer alan analiz haberde ise, Karsan’ın taksi ihalesinin Türkiye’nin canlı otomotiv sanayinin bir yansıması olduğu, ihraç miktarının 2003’ten beri iki katına çıktığı vurgulanıyor.

Türkiye’nin hala uluslararası alanda ilgi çeken bir araba markasının olmadığına da dikkat çeken analizde, Karsan’ın da İran ile iş yapmakla suçlandığı ifadesi yer aldı. Haberde Karsan’ın artık doğu komşusuna ihracat yapmadığını söylediği de kaydedildi.

836310cookie-checkFT: New York’ta Türk taksisine binebilirsiniz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.