FT: Türk kurumları darbe alıyor

“Abdullah Gül, karşıtlarının Türk yargısının bağımsızlığını tehdit edeceğini söylediği yasal düzenlemeyi imzalarken, hiddetli bir savaş ülkenin kurumları üzerinde iz bırakmaya başladı. Bazı kesimler Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin, devlet içindeki düşmanlara karşı elini güçlendirmeye çalışırken Türk kurumlarının bağımsızlığını ortadan kaldırmakta olduğunu söylüyor.”

‘MİT Polis’ten daha sadık'”Avrupa Komisyonu yasayla ilgili kaygılarının “çok iyi bilinmekte” olduğunu ve buna ilişkin değerlendirmenin Türkiye’nin ilerleme raporuna yansıtılacağını açıkladı.

“Erdoğan, bu yasanın Gülen hareketinin yargıya sızmasını önlemek için gerekli olduğunu söylüyor. Erdoğan, ailesini de soruşturan yolsuzluk soruşturmasını durdurma arzusunu ortaya koydu. Bu çabaya paralel olarak bu soruşturmadan sızan bilgilerin internete konmasına yasak getirdi.”

“Parlamento ayrıca Türk istihbarat servisinin yetkilerini artıran bir başka yasal düzenlemeyi değerlendiriyor. Erdoğan, MİT’i, Gülen hareketinin güçlü bir etkisi bulunan polis teşkilatından daha sadık görüyor. “

1411400cookie-checkFT: Türk kurumları darbe alıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.