FT: Türkiye CIA ile suç ortağı

Financial Times gazetesi, CIA’in gizli uçuşları konusunda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir dizi ülkenin suç ortaklığı yapmakla suçlandığını belirtti.


CIA’in gizli uçuşları ve “hayalet hapishaneleri” ile ilgili tepkiler sürüyor. Son olarak İngiliz Financial Times gazetesi konuya geniş bir haber ve bir başyazı ile yer verdi.


Haberde Türkiye, İngiltere, Almanya, İspanya, Polonya, Bosna, Makedonya ve İsveç’in “kaçırılma ve dost despotların işkencesine taşeronluk yapma” ile suçlandığı kaydedildi.


İnsan hakları örgütlerinin de konuya sert tepki gösterdiği hatırlatılan haberde, bu örgütlerin ABD’ye karşı baskısını arttırdığı vurgulandı.


“YENİ ABD KONGRESİ BASKI ARTTIRACAK”


Haberde, Ocak ayından itibaren Demokratların kontrolüne geçecek olan ABD Kongresi’nin bu sorunla mücadele için “sabırsızlandığı” ifade edildi.


Haberde Senator Carl Levin’in “Bu sistemden rahatsızım. Sanırım bizi daha güvenli değil daha az güvenli bir yer yapan bazı önemli suistimaller yaşandı. Ayrıca bazı önemli müttefikleri kaybettiğimiz gibi yararlı bilgiler de üretmedi. Bu yüzden sistemin gözden geçirilmeye ehtiyacı var” dediği aktarıldı. (ANKA)



 

1035710cookie-checkFT: Türkiye CIA ile suç ortağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.