İşgalci İngiliz’den çok Türk öldürüldü

Londra’da Savaş Karşıtı Koalisyon’un yaptığı açıklamaya göre Irak işgalinden bu yana Irak’ta 92 İngiliz askeri çeşitli saldırı ve tuzaklar sonucunda yaşamını yitirdi. Türkiye’de kamyon şoförleriyle yapılan bir araştırmada aynı zaman aralığında Irak’ta 74’ü silahlı saldırı sonucu  toplam 110 Türk öldürüldü, 87’si yaralandı. 64 kişininde de rehin alındığı belirtildi.


Silopi ilçesi yakınında bulunan Habur Sınır Kapısı’ndan, Irak’a yardım ve ihracat yükünü taşıyan soförlerle ilgili yapılan istatistik sonuçları* ayrıca 64 kişinin rehin alındığı, 23 gasp, 36 ölümlü trafik kazası ve 26 yaralamalı trafik kazası meydana geldi.


Genel olarak toplam 386 olay meydana gelirken, ölümle sonuçlanan olay sayısı 110 olarak kayıtlara geçti. Tutulan istatistiklerin, sadece Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye girişi yapıldıktan sonra tespit edilenlerden oluştuğu belirtildi.


Bu arada Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Habur Sınır Kapısı’nda kurulan Bilgilendirme ve Koordinasyon Merkezi’nden 5 Türkiyeli şoförün halen kayıp olduğu belirtildi. Kayıp şoförlerin isimleri şöyle: Şeyhmus İlan (Mardin), Şeyhmus Karataş (Diyarbakır), Mehmet Nuri Kurtok (Şırnak), Halef Künefeli (Şanlıurfa) ve İbrahim Kılıç Parlar (Mardin). Bazı şoförlerden ise 6 aydır bilgi alınamıyor.


______________________


* DHA Diyarbakır muhabiri Şeyhmus Çakan’ın aktardığı haberden alındı ancak muhabir istatistiği yapan kurumu belirtmese de Habur Sınır Kapısı’nda kurulan Bilgilendirme ve Koordinasyon Merkezi’nin olduğu sanılıyor.

1024790cookie-checkİşgalci İngiliz’den çok Türk öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.