Ganalı futbolcudan ırkçılık resti

İngiltere’de Premier Lig’de Mancester City forması giyen Balotelli, birinin sokakta üstüne muz fırlatma cüretinde bulunması halindeyse onu öldüreceğini de belirtti.

BBC’nin, gelecek hafta Polonya ve Ukrayna’da başlayacak Euro 2012′ üzerinde dönen ırkçılık ve anti-semitizm tartışmalarıyla ilgili hazırladığı programa konuşan Balotelli, “Eğer ırkçılık yapılırsa sahayı terk edeceğim ve eve döneceğim” diye konuştu.

Balotelli, “Irkçılık benim için kabul edilemez, buna katlanamam. 2012 yılında böylesi bir durum yaşanamaz” dedi.

İtalyan oyuncu, “Eğer biri sokakta üzerime muz fırlatırsa hapse gireceğim çünkü bunu yapanı öldürüreceğim” diye konuştu.

Balotelli, France Football dergisine verdiği röportajda ise kendisinin ortalama insanların üzerinde bir zekaya sahip olduğunu ve bir dahi olduğunu söyledi.

BBC’nin programında Euro 2012’nin düzenleneceği ülkelerdeki futbol stadyumlarından, futbol taraftarlarının Nazi selamı yaptıkları, siyah oyunculara karşı ırkçı sloganlar attıkları ve bir grup Asyalı öğrenci seyirciye sözlü tacizde bulundukları görüntülere yer verildi.

Euro 2012’yle ilgili ırkçılık tartışmaları eski İngiltere Milli Takım kaptanı Sol Campbell’in İngiliz taraftarları, ırkçılık riskine karşı maçları kendi ülkelerinde kalarak izlemeye çağırmasıyla gündeme gelmişti.

Ukrayna’nın Euro 2012 direktörü Markian Lubkivsky Campbell’in açıklamalarını sert bir dille eleştirmişti.

Eski Inter Milan forvet oyuncusu Balotelli İtalya’da oynadığı dönemde düzenli olarak ırkçı tacizlerle karşılaşmıştı. (BBC)

728540cookie-checkGanalı futbolcudan ırkçılık resti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.