Gandi’nin eşyalarını Hintli işadamı aldı

Hindistan Kültür Bakanı Ambika Soni, “Hindistan hükümetinin, ulusumuzun babası Mahatma Gandi’nin hediyesi olan kişisel eşyalarını başarılı bir şekilde elde ettiğini sizlere bildirmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Soni, Gandi’nin kişisel eşyalarını kendileriyle bağlantı kuran bir Hintlinin hizmeti aracılığıyla elde edebildiklerini belirtti. Müzayede için Hint hükümetinin herhangi bir para yardımında bulunup bulunmadığı konusunda bilgi vermeyen Soni, Gandi’nin kişisel eşyalarını dün müzayedede satın alan UB Grubu yöneticisi iş adamı Vijay Mallya ile birlikte çalıştıklarını bildirdi.

Soni, müzayede satışından önce de Başbakan Manmohan Singh’in Gandi’nin eşyalarının üçüncü bir tarafın eline geçmemesi konusunda kendisine talimat verdiğini belirtti.

Amerikalı koleksiyoncu James Otis, Gandi’nin ünlü yuvarlak tel çerçeveli gözlüğü, sandaleti, cep saati, bir tabak ve son yemeğini yediği pirinç kaseden oluşan 5 parçalık özel eşyasını New York’ta bulunan Antiquorum’daki müzayedede satışa çıkarmıştı.

Gandi’nin özel eşyalarını satışa çıkardığı için Hindistan’ın şiddetli eleştirileriyle karşılaşan Otis, müzayede yapıldığı esnada binanın dışında basının karşısına çıkarak, bu eşyaları satışa koyma kararından vazgeçtiğini, bir tartışma yaratma niyeti taşımadığını söylemişti.

Otis’in, satıştan vazgeçtiğini açıkladığı sırada salonda müzayede yapılmış ve bu eşyaları 1,8 milyon dolara Vijay Mallya adlı Hintli iş adamı satın almıştı.

İş adamı adına müzayedeye katılan Tony Bedi, Mallya’nın bu eşyaları ülkesine bağışlamayı planladığını belirterek, “Eminim ki, Gandi’nin eşyalarının eve dönecek olmasından tüm Hintliler memnun olacaktır” demişti.

1190300cookie-checkGandi’nin eşyalarını Hintli işadamı aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.