Garanti’ye rekor sendikasyon kredisi

Bir yıl vade ve Libor artı 0.55 faizle verilen sendikasyon kredisinde ilk tutarın 375 milyon Euro olarak belirlendiği, ancak piyasadan gelen yoğun talep üzerine kredi miktarının 450 milyon Euro’ya yükseltildiği belirtildi.

Türk bankacılık tarihinde en yüksek tutarda kredi anlaşmasına imza atarak bir ilki gerçekleştiren Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, böylesine önemli bir ilki gerçekleştirmenin onurunu duyduklarını belirtti.

Kredinin maliyetindeki düşüşün Türk ekonomisindeki olumlu gelişmelerin yabancılar tarafından da takdir edildiğinin bir ifadesi olduğunu belirten Özen, sendikasyon piyasasında olumlu bir hava estiğine dikkat çekti.

Londra’da aypılan törende konuşan UFJ Bank Genel Müdürü Graham Franklin de yaptığı konuşmada, Garanti Bankası’nın uluslararası piyasadaki itibarına dikkat çekti. Garanti Bankası’na verilen sendikasyon kredisine katılan 55 banka arasında, American Express Bank GmbH, The Bank of New York, Tokyo Mitsubishi, Alpha Bank A.E, gibi bankalar bulunuyor.
      
BAĞIŞ FONU HEDİYE EDİLDİ
Bu arada 55 bankanın temsilcilerinin biraraya gelerek oluşturdukları bir bağış fonu da Garanti Bankası’na armağan olarak sunuldu. Garanti Bankası’nın bu fonu kendi karar vereceği bir kuruluşa devredebileceği bildirildi. Tören sonunda bir açıklama yapan Garanti Bankası Genel Müdürü Özen, kendilerine verilen armağanı, Türkiye’de Doğal Yaşamı Koruma Derneği’ne devredeceklerini bildirdi..

1092900cookie-checkGaranti’ye rekor sendikasyon kredisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.