Garih cinayeti için iddia

FETÖ’nün bazı kişileri suikasta sürüklediğini söyleyen Organize Suçlar Şube eski müdürü Serdar Saçan, “Hrant Dink, Necip Hablemitoğlu ve Üzeyir Garih cinayetleri, Danıştay baskını en net örnekler” dedi.

Türkiye’nin en hareketli yıllarında, 90’larda Organize Suçlar Şube Müdürlüğü yapan Adil Serdar Saçan, Sözcü’den Özlem Gürses’e konuştu.

Aynı zamanda kumpas davaları mağduru Adil Serdar Saçan, “Her türlü fitnenin, fesatın altında Fethullahçılar var” dedi.
Söyleşinin ilgili bölümler şöyle:

– Üzeyir Garih cinayetiyle FETÖ’nün bir ilgisi olabilir mi?
– Üzeyir Garih cinayetiyle F tipi örgütün ilişkili olduğunu söyleyebilirim. Olay yerinde bulunan bir kadının araştırmasını yaparken, dosya resmi yazıyla bizim şubemiz olan Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nden alındı. Olayda kriminal çalışmayı birlikte yürüttüğümüz dönemin Kriminal’den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Samet Doğan daha sonra bir trafik kazasına kurban gitti. Çok şüpheli bir kazaydı. Cinayeti Yener Yermez isimli bir garibanın üzerine yıkıp aradan sıyrıldılar. O dönemde Emniyet’te bu olaya bakanların büyük çoğunluğu F tipi örgüt mensubuydu. Bu cinayetin mutlaka yeniden ele alınması gerekir.

– Siz bir de suikast timlerinden söz ettiniz, hatta temmuzda darbe girişiminden hemen sonra TV’de anlattınız.
– F Tipi Örgüt bazı grupları veya kişileri örgütleyerek, “devlet adına” diyerek kendi çıkarları için eyleme sürüklemiştir. Bunun en net örnekleri Dink, Danıştay cinayetleri ve Zirve Yayınevi katliamıdır. Hablemitoğlu ve Garih cinayetleri de bu kapsamda değerlendirilebilir. Taşeron kullanmanın yanı sıra kendi bünyelerinde suikastlar yapabilecek yetişmiş çok sayıda elemanları olduğunu düşünüyorum. Her gece kanal kanal gezen “itirafçılar” ciddilerse bu timleri deşifre ederler. Etmeliler…

– CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı da bu kapsamda mı sizce?
– Kılıçdaroğlu olayında Fethullahçı Terör Örgütü’nün işbirliği olduğuna yüzde yüz eminim. Bence Karadeniz Bölgesi’ndeki bazı jandarma ve polislerin FETÖ bağlantıları ve bunların oradaki terör örgütü PKK grubuyla ilişkileri araştırılmalı. Karadeniz Açılım Grubu neden ilk eylemini Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yapsın? Bana gerçekçi gelmiyor.

FETÖ’CÜ CEO’LAR VAR

– Mali Suçlar’da da yöneticilik yaptınız. FETÖ’nün mali kaynakları çökertildi mi sizce?
– Türkiye içindekilerle ilgili olanları yara aldı ama tamamen kesildi denilemez. Ancak ülke dışındaki gelirleri aynen devam ediyor. Yine birçok büyük firmanın CEO ve üst düzey çalışanları FETÖ’cüdür. Bunu tahmin etmek güç değil.

– Bir efsane olarak dolaşan bir söylenti var, bazı dinleme cihazlarının kayıp olduğu üzerine…
– Bu efsane değil gerçek. Bazı çok pahalı dinleme ve izleme üniteleri kayıp.
Ayrıca FETÖ’nün cep telefonu firmalarındaki elemanları da aynı yerlerde çalışmaya devam ediyorlardır. Hâlâ dinleme ve izleme yaptıkları kesin. Bunları eski istihbarat polisleri ile yapıyorlar. Bir de elektronik ve haberleşme konusunda yetişmiş çok sayıda kalifiye elemana sahipler. Taşeron örgütlere istihbarat desteği sağlamaları olasılığı da çok yüksek.

– Bu anlattıklarınız çok ürkütücü. Son olarak Emniyet’te ne oluyor? Tüm eski polisler TV’lerde birbirini suçluyor, “Sen FETÖ’cüsün” diye…
– O polislerin hepsi şu ya da bu şekilde FETÖ mağduru… Emniyet’teki sağ-sol kavgasının FETÖ üzerinden devamı gibi… Hepsi değerli insanlar, bir araya gelip mücadeleye katkıda bulunmaları lazım.

2005360cookie-checkGarih cinayeti için iddia

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.