Gazeteci Baki Koşar öldürüldü

Eşref Efendi Caddesi, 84/1’de tek başına oturan 37 yaşındaki Baki Koşar’ın komşuları saat 11.00 sıralarında duydukları kötü koku üzerine polise başvurdu. Polis kokunun yoğun olarak geldiği Koşar’ın bodrum katındaki evinin kapısını açamayınca Şişli Nöbetçi Savcılığı’nın talimatı ile çilingir çağrıldı. İçeri giren polisler, Baki Koşar’ın kanlar içindeki cesedini oturma odasında buldu.


İlk incelemede, üzerinde sadece alt iç çamaşırı bulunan Baki Koşar’ın boyun, göğüs ve bacaklarından aldığı 20 bıçak darbesi ile can verdiği belirlendi. Evdeki kırılan eşyalardan Baki Koşar ile katili ya da katilleri arasında boğuşma yaşandığı ortaya çıktı.


ÖLELİ 3-4 GÜN OLMUŞ


Evde yapılan aramada Koşar’ın cep telefonu ile öldürülmesinde kullanılan bıçak tüm aramalara bulunamadı. Beş ay öncesine kadar Birgün gazetesinde yazan Koşar’ın 3-4 gün önce öldürüldüğü tahmin ediliyor.


Komşuları “Kilidi Sırlı Anahtar” ve “Tarkuşu” romanları ile “Kader Oteli’nde Bir Aşk Cinayeti”  öykü kitabı bulunan Koşar’ın gece evine sık sık arkadaşlarının geldiğini belirtti.


Koşar’ın son olarak kültür-sanat yazıları yazdığı “Ülkede Özgür Gündem” gazetesine iki hafta önce uğradığı belirtildi. Mesai arkadaşları son bir hafta içinde Koşar’dan haber alamadıklarını söyledi.


Bir arkadaşı da Koşar’la en son 3 gün önce telefonlaştığını belirterek “Annesinin hastalığı yüzünden memleketine gideceğini söylemişti” dedi. Polis katil ya da katillerin izini bulmak için Koşar’ın internet kayıtları ile telefon kayıtlarını incelemeye aldı. Polis cinayeti aydınlatmak için Koşar’ın arkadaşlarının da bilgisini almaya başladı.


Öyküde eşcinsel cinayeti yazmıştı


Polisin gay olduğunu belirttiği Baki Koşar’ın bir eşcinsel ilişki yüzünden öldürülmüş olabileceği üzerinde de durduğu söylendi. “Kader Oteli’nde Bir Aşk Cinayeti” adlı kitabına adını veren öyküde büyük tutkuyla bağlı olduğu halde karşılık bulamadığı aşığını öldüren bir eşcinsel gencin hikayesini anlatıyor. (Mustafa ÖZDABAK /Hürriyet İSTANBUL)


AMARGİ’DEN PROTESTO


Öte yandan Amargi Kadın Kooperatifi gazetecinin öldürülmesini protesto ederek katillerinin yakalanmasını istedi. Amargi’nin kamuoyuna yönelik açıklaması aynen şöyle:


“Yine bir gay cinayeti gerçekleştirildi. Yine bir gay zorbaca ve sessizce öldürüldü. Yine onun çığlığını kimse duymadı. Duyanlar yine uzak gözlerle bu vahşeti izledi.


Baki Koşar öldürüldü.  Ansızın!


Eşcinseller yaşarken de ölüyken de yalnızdır! Baki’nin cesedi günlerce evinde kaldı. Sonra cenazesi sessiz sedasız kaldırıldı. 


Acı doluyuz. Öfkeliyiz.


Baki Koşar, her zaman ezilenlerle birlikte olan, gerçeklerin peşinde koşan, hayat dolu, sevgi dolu, dürüst bir gazeteciydi.


Kadınlar, eşcinseller, Kürtler, çingeneler, tutunamayan insanlar hep yanlarında Baki’yi buldular. Baki, sesini duyuramayanların, sözü beş para etmeyenlerin sesi oldu!


Baki Koşar, bir gazeteci olmanın ötesinde bir eşcinseldi. Eşcinsellerin sorunlarını hep gündeme getirmeye çalışan Baki, tüm eşcinseller kurtulmadan kendisinin de kurtulamayacağıını biliyordu. Kurtlamadı ve bir eşcinsel cinayetine kurban gitti.


Biz, Amargi’li kadınlar, Baki Koşar’ı aramızdan ayıran insanlık dışı cinayeti ve bunu besleyen zihniyeti nefretle kınıyoruz.


Baki, yazılarıyla, dayanışmasıyla, insan sevgisiyle hep yanımızda olacak. “

1028480cookie-checkGazeteci Baki Koşar öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.