Gazeteci Saymaz’a Avrupa’dan destek

Köksal’ın açıklaması aynen şöyle:

“Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB), yazdığı haberler nedeniyle hakkında 8 dava açılan ve 80 yıla yakın hapis cezası istenen gazeteci İsmail Saymaz’ın yanındadır.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Özürlüğü ödülüne layık görülen Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz, “Ben sadece gazeteci olarak görevimi yapıyorum. Halkın ilgi duyduğu haberleri halka duyuruyorum ve onlara objektif bilgi aktarıyorum” diyor. Yazdığı haberler nedeniyle bir gazetecinin böylesine ağır yaptırımlarla karşı karşı kalması Türkiye’ye yakışmıyor.

Avrupa’daki Türk gazetecilerin büyük bölümünü çatısı altında bulunduran Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB), Türkiye’den gelen bu haberleri hüzünle, endişeyle karşılıyor.

Biliyoruz ki sadece İsmail Saymaz değil, yüzlerce meslektaşımız bu durumda. Yazdıkları haberler ve yaptıkları yayınlar nedeniyle haklarında ceza davası açılmış olan gazetecilerin sayısı 700’ü buluyor. Çok sayıda gazeteci bu nedenle hapiste.

Türkiye’deki gazeteciler, gazeteci örgütleri bu durumu kabul etmiyor ve birlikte buna karşı mücadele ediyorlar.

ATGB, Türkiye’deki meslektaşlarımızın yürüttüğü iletişim özgürlüğü mücadelesinin yanındadır.

Avrupa’daki tüm gazetecileri bu mücadeleyi desteklemeye çağırıyoruz.

Bu kapsamda Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ve Güneydoğu Avrupa Medya Organizasyonu’nun (SEEMO) İsmail Saymaz’ı desteklemek amacıyla yaptığı açıklama sevindiricidir.”

1511450cookie-checkGazeteci Saymaz’a Avrupa’dan destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.